Els Diables de Vilanova ocuparan divendres La Sala amb una exposició de vestits centenaris

La colla activa el 300 aniversari preparant la mostra de diables amb parlaments

La Sala Oberta del centre d'art contemporani exposarà a partir de divendres una complerta i centenària mostra dels vestits de Llucifer, diablessa, angelet i diable de les colles que formen part de la coordinadora, a més dels estris que fan servir, des dels ceptrots, fins a les masses i els tabals. La inauguració de l'exposició serà el dia 8 a les set de la tarda i es podrà veure fins al 14 de maig. Precisament, el 15 de maig, les nou colles de la coordinadora es trobaran a Vilanova i la Geltrú per participar de les activitats de la 14a Mostra de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, que ja es va fer a la capital del Garraf l'any 2000. La jornada començarà amb unes matinades pels carrers del centre de la ciutat, amb tabals i trons. I, a partir de dos quarts de sis de la tarda, un escenari instal·lat a la plaça de la Vila, servirà perquè les colles participants facin la seva exhibició de versots. El punt final de la mostra el posarà una cercavila que sortirà de la plaça de les Cols i que arribarà novament a la plaça de la Vila, on les colles faran una encesa conjunta que clourà l'acte.

La celebració de la mostra a Vilanova i la Geltrú serà un dels actes més importants del 300 aniversari del Ball de Diables, que forma part des de l'any 1995 de la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, juntament amb vuit colles més del Camp de Tarragona i del Penedès: Ball de Diables de Vilafranca del Penedès; Ball de Diables de Sitges, Colla Vella; Ball de Diables de Torredembarra; Ball de Diables de Tarragona; Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera de Gaià; Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona; Ball de Diables del Vendrell; Ball de Diables de l'Arboç i Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú.

Els vestits històrics

En el marc de la festa major de Vilanova i la Geltrú, els diables tenen previst organitzar una altra exposició de vestits, que en aquest cas recollirà les peces artístiques que han format part del vestuari de la colla al llarg de la seva història. Del 17 al 29 juliol, el Museu Víctor Balaguer serà la seu de l'exposició Des del 1710, Diables a Vilanova i la Geltrú, basada en un dels fets més característics de la colla local, que és que els diferents vestits del ball han estat creats i pintats per artistes vilanovins de renom i es consideren veritables obres d'art. Aquesta exposició permetrà veure en una mateixa sala els vestits i estris de les quatre èpoques més recents del Ball de Diables, fets per Enric C. Ricart, Armand Cardona, Joaquim Budesca i Pep Duran; a més de la documentació de les primeres referències de diables, datades l'any 1710.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA