Societat

CatECP demana la compareixença de Bargalló i Puigneró pels comentaris del conseller d’Educació a Tortosa

La Intersindical-CSC en demana la destitució

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha demanat la compareixença en comissió al Parlament dels consellers d’Educació, Josep Bargalló, i d’Administracions Públiques, Josep Puigneró, pels comentaris que el titular de la cartera educativa va fer a Tortosa sobre alguns funcionaris mentre conversava amb uns sindicalistes que protestaven contra el decret de plantilles a les portes d’un acte. Bargalló va fer les afirmacions “si es queden sense funcionaris, per mi millor” i “hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare”, tal com es veu en un vídeo fet públic pel Canal Terres de l’Ebre que només recull aquestes dues frases de la conversa. Fonts d’Educació han assegurat que les frases estan “tretes de context” i que el conseller “sempre ha defensat els mestres, que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat, i no la funcionarització que es desprèn de l’aplicació de la llei de funció pública espanyola”.

Altres reaccions

La Intersindical-CSC s’ha sumat aquest divendres a les peticions perquè el conseller d’Educació, Josep Bargalló, deixi el seu càrrec pels comentaris que va fer sobre els funcionaris en una conversa a Tortosa amb un grup de sindicalistes. La Intersindical-CSC ha demanat la destitució immediata de Bargalló i ha lamentat que en lloc d’una “rectificació o disculpa immediata i formal” se l’hagi volgut justificar. “La situació és prou greu i irresponsable com per haver de demanar la seva dimissió”, ha conclòs.

En un comunicat, el sindicat ha remarcat que “s’espera d’un conseller que respecti les reivindicacions, les manifestacions i que defensi l’escola pública i els seus treballadors en tots els contextos”. “I en cap cas es poden permetre faltes de respecte com les que lamentablement hem pogut escoltar i que ataquen directament la dignitat dels treballadors públics”, ha afegit.

Per més que des del Departament d’Educació s’al·legui que són frases tretes de context i de l’àmbit privat, continua el sindicat, el conseller va pronunciar aquestes frases “ofensives i grolleres en públic i en conversa directa amb manifestants a peu de carrer”.

Com que la conversa era sobre el decret de plantilles, la Intersindical-CSC ha aprofitat per demanar de nou la seva derogació, perquè considera que és un mecanisme que fomenta la “precarietat, l’explotació i el nepotisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR