Societat

Els Reis d’Orient demanen als barcelonins “obrir els ulls” per “mantenir el respecte i la pau al món”

Ses Majestats reivindiquen la capital catalana com una ciutat “oberta i tolerant”

Belianes rep les tres Reines d’Orient en una cavalcada mediàtica

Els Reis d’Orient han arribat aquest diumenge cap a les quatre de la tarda a Barcelona.

Com és tradició, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar ho han fet per mar, a bord del pailebot Santa Eulàlia, i acompanyats pel seu seguici. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, han rebut Ses Majestats al Moll de la Fusta, en companyia dels patges Gregori, Estel i Omar, que han fet de mestres de cerimònies.

Colau ha lliurat pa i aigua als Reis Mags com a senyal de benvinguda i ha assegurat que la ciutat “s’esforça per portar-se bé”. Com a exemple, ha explicat que Barcelona està “traient cotxes” per ser “més verda” i l’ha reivindicada com a una “ciutat acollidora, on tothom hi pugui trobar casa seva”.

Davant dels centenars de famílies aplegades al Moll de la Fusta, l’alcaldessa també ha recordat que molts nens d’altres ciutats “pateixen guerres, gana o incendis”.

Després de rebre la clau de la ciutat, el Rei Baltasar ha reivindicat Barcelona com una ciutat “oberta i tolerant” i l’ha posat com a exemple de capital “acollidora i respectuosa”.

Sa Majestat també ha recordat la difícil situació d’altres territoris com l’Orient Mitjà o l’Àfrica, “que necessiten ajuda per viure amb pau i dignitat”, i ha demanat “generositat” als infants de la capital catalana. “Així com ens obrireu portes, balcons i finestrals perquè puguem deixar-vos les joguines, obriu també de bat a bat ulls i orelles per sempre ser curosos de mantenir el respecte i la pau al món”, ha conclòs.

Sa Majestat s’ha referit també als llocs de procedència dels Reis d’Orient: Gaspar, de l’Himalàia; Melcior, de l’Orient Mitjà, i Baltasar, de l’Àfrica. “Continents que, malauradament, segueixen necessitant la vostra estimada ajuda per viure en pau i amb dignitat”, ha assegurat Baltasar, després de recordar que molts nens d’aquests territoris pateixen les conseqüències de guerres i situacions de pobresa extrema.

Baltasar també ha ressaltat la importància de “compartir els jocs” i ser respectuosos, i ha assegurat que els Reis d’Orient no volen “joguines ni violentes ni sexistes”.

Després dels discursos, Ses Majestats s’han desplaçat fins a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on els esperen les carrosses i comparses per iniciar la cavalcada. Els Reis d’Orient faran un recorregut de cinc quilòmetres que s’allargarà fins a les 21 hores i acabarà a la Font Màgica de Montjuïc. El rei Melcior té una retirada al regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats; el rei Gaspar al fundador d’Open Arms, Òscar Camps, i el rei Baltasar a l’actor Babou Cham.

Les xifres de la cavalcada

La cavalcada compta amb més de 1.200 participants, entre ballarins, actors i voluntaris, entre d’altres, i que tenen per repartir cinc tones de caramels.

A la cavalcada hi ha 1.200 vestits creats amb peces reutilitzades i vestuari de nova creació. Les carrosses i vestits desfilaran sincronitzats gràcies a un sistema d’il·luminació LED que la cavalcada de Reis de Barcelona ha dissenyat per “fer un pas més” a escala tecnològica i innovació.

Com a novetat, aquest any s’ha incorporat una sèrie d’elements escenogràfics autònoms, no motoritzats ni moguts per generadors, per fer un recorregut més respectuós amb el medi ambient.

Més enllà de la il·luminació LED i la coordinació entre vestits il·luminats i les carrosses, la comparsa de correus –on es classifiquen les cartes dels infants i es preparen per a l’enviament– estarà il·luminada per unes garlandes que la uniran amb els ballarins.

La carrossa del Rei Gaspar tindrà una nova il·luminació, inspirada en les salamandres modernistes de Gaudí. Sa Majestat Baltasar també tindrà enguany un nou seguici, compost per una manada de quatre zebres integrades en el cos humà i unes marionetes gegants que simulen una família africana.

Tres Reines d’Orient

Belianes ha canviat aquest any els Reis d’Orient per les tres Reines d’Orient. Amb el nom d’Aisha, Naheed i Zareen, Ses Majestats han arribat a dos quarts de set de la tarda a aquest municipi urgellenc. Ho han fet amb una carrossa acompanyades de les patgesses reials mentre que en altres vehicles hi duien els regals per repartir als nens i nenes del municipi.

Les Reines han estat rebudes amb aplaudiments i amb crits per part dels veïns i veïnes en una cavalcada que ha estat força mediàtica, ja que la seva arribada ha despertat l’interès de diversos mitjans de comunicació. La cavalcada ha finalitzat al poliesportiu, on s’han repartit els regals als infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona