Societat

GASTRONOMIA

Tòfona en menús de Pals, i aviat als camps

Tres restaurants del col·lectiu Quermany Gastronòmic –La Pahissa del Mas..., Sa Punta i Sol Blanc– ofereixen fins al 16 de febrer la 7a edició de les Jornades de la Tòfona, amb arrossos i altres receptes –xuixos, brioixos o ous ferrats, entre d’altres, amb el tubercle– i la possibilitat que els comensals demanin qualsevol plat amb tòfona ratllada. Amb vista al 2021, treballen perquè el producte creixi i es pugui collir en camps empordanesos. La prova per introduir-lo ja ha donat els primers fruits.Les elaboracions que presenten els 3 restaurants que participen a les jornades permeten degustar productes d’alta qualitat gastronòmica a preus raonables. Però sobretot tastar un ventall variat d’elaboracions en un entorn geogràfic molt concret i realment excepcional. Així, les propostes que es podran tastar seran:Sa Punta: Parmentier de patata trufada amb papada de porc ibèric, sopa de ceba i tòfona; Saltejat de xipirons i carxofes, ou ferrat ecològic i tòfona; Arròs de Pals cremós amb carbassó, angules del Ter i tòfona; Steak tartar amb tòfona; Soufflé de xocolata amb tòfona i gelat de tòfona. Pahissa del Mas: Mongetes de l’ull ros de Pals, cols de Brussel·les, navalles, tòfona i salsa verda; Castanya,tòfona, codony i pera; Ous ben fregits, patata a la forquilla i tòfona; Llenguado, espinacs a la catalana, beixamel sense farina i tòfona; Arròs Carneroli de collita pròpia, ‘liquens’ d’anemones i tòfona; Filet de vedella de Girona, cremós de carbassó mantega de julivertada i tòfona; i Recuit de la Nuri, pera caramel·litzada, botifarra dolça i tòfona. Sol Blanc: Ous ferrats amb tòfona; Coca cruixent amb poma, encenalls de fetge fresc i tòfona; Brioix a la brasa amb sobrassada i tòfona; Patata, panxeta i tòfona; Pasta fresca amb tòfona a la crema; Arròs amb salsitxes fetge d’ànec i tòfona; i Xuixo amb crema de tòfona. La presentació de les jornades es va fer divendres al Mas Jofre, de Pals, que va cedir les seves instal·lacions per a l’ocasió. Es tracta d’una masia reformada del segle XVI situada entre camps de conreu que permet acollir fins a 20 persones per estades familiars, trobades amb amics o per a reunions d’empresa. Mas Jofre va ser la casa de Pere Jofra, que va representar a la vila de Pals durant les corts de Barcelona el 1537.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES