Societat

ESPANYA

L’actor Willy Toledo és jutjat per “haver-se cagat en Déu i la Verge”

L’actor Willy Toledo va ser jutjat ahir, acusat d’un presumpte delicte contra els sentiments religiosos, acusat per l’Associació d’Advocats Cristians per publicacions al seu perfil de Facebook en les quals es “cagava en Déu i en la Verge”. L’entitat catòlica demana per a ell una multa de dotze mesos –amb la quota diària que consideri la titular del jutjat penal de Madrid– en considerar que els comentaris atempten contra la llibertat de consciència. La fiscal i la defensa han demanat l’absolució de l’actor, que ha reconegut que va escriure els missatges, però fent servir el seu dret a la llibertat d’expressió en un context de crítica política i sense intenció d’ofendre els catòlics ni cap altre col·lectiu.

Els dos missatges de Facebook són del 2015 i el 2017, respectivament, i en el primer diu: “Em cago en la Verge del Pilar i em cago en tot el que es mou.” I en la segona publicació assegura: “Jo em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria.” L’actor va reconèixer ahir que “algunes paraules poden ofendre moltes persones, però igual que a mi les expressions homòfobes, racistes i masclistes que veig en els mitjans de comunicació i a les xarxes socials”. Pel que fa al primer missatge, l’ha justificat al·legant que era una crítica al 12 d’Octubre, perquè celebra “el genocidi i l’espoli contra els pobles d’Amèrica”. I el del 2017, com a crítica per la demanda judicial contra tres participants en la processó andalusa coneguda com la del “Cony Insubmís”.

La fiscal ha estimat que és procedent l’absolució perquè encara que els missatges contenen “exabruptes de mal gust, les faltes de respecte no són constitutives de delicte”. D’altra banda, i assegurant que defensa la llibertat d’expressió, Willy Toledo considera una “barbaritat” que es vulgui incloure en el Codi Penal l’apologia de la dictadura franquista com a delicte, “perquè tots tenim dret a expressar-nos lliurement, i una cosa és dir ‘Visca Franco’ i una altra, matar rojos, perquè delinqueixen els actes, no pas les paraules”, segons ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona