Societat

Montgat decideix multar a partir de l'estiu els ciclistes que circulin pel passeig Marítim

L'Ajuntament de Montgat va anunciar que a partir del mes de juny, coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu, multarà els ciclistes que circulin pel passeig Marítim. Amb aquesta mesura, el consistori vol posar fi a un problema que fa anys que s'arrossega. I és que davant de l'estretor que té el passeig Marítim de Montgat, concretament des de la sortida del túnel del tren fins al Masnou, l'Ajuntament hi va instal·lar senyals que prohibeixen la circulació de bicicletes, ja que s'han anat registrat nombrosos accidents amb els vianants que hi passejaven.

La regidora de la Policia Local, Eugènia Cabezudo (PSC), va lamentar haver d'arribar fins a aquest punt, però va puntualitzar que «s'han donat totes les alternatives possibles però malauradament la gent no en fa cas».

Cabezudo va voler recalcar que aquesta mesura no es pren sota cap afany recaptatori, però va recordar que «hi ha hagut massa accidents i s'hi ha de posar remei». «Potser si toquem la butxaca de la gent serà l'única manera que es compleixi la normativa», va afegir Cabezudo. La regidora va explicar que seran els agents de la policia local de Montgat que vigilen la platja els encarregats de sancionar els ciclistes que no respectin les senyals que prohibeixen la circulació de les bicicletes. La sanció econòmica que s'aplicarà en cas d'enxampar algun infractor pot oscil·lar des dels 60 fins als 85 euros.

De fet, el consistori montgatí va posar en vigor aquesta sanció administrativa des del 2008, però fins ara no s'havia multat ningú. Ara, i a causa de l'incompliment de la norma per part dels ciclistes, és quan l'Ajuntament considera que ja s'ha donat prou marge als usuaris de la bicicleta perquè compleixin la senyalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS