Societat

TESTIMONIS, PROPOSTES I ENTRETENIMENTS

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis de ciutadans que expliquen com passen aquests dies de confinament, fotos domèstiques i propostes lúdiques per no avorrir-se

Cuineres, escriptores, músics, professors... diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia per la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i com els ha alterat el dia a dia.

JOAN B. CULLA Historiador

“Tinc centenars de llibres a casa, no me’ls acabaré”

“Em sento privilegiat perquè, per la meva manera de ser, estic entrenat per passar-me hores a casa treballant, i també per les circumstàncies de casa meva, ja que és espaiosa i té jardí. En aquests moments tinc un llibre a mig fer però l’he hagut de parar perquè havia de consultar uns arxius, així que em dedico a atendre correus dels meus alumnes i sobretot a la lectura. Tinc centenars de llibres per llegir, és el moment de rebaixar les piles, tot i que no me’ls acabaré, necessitaria almenys un any!”

SALVADOR COT Periodista

“En Tac és el meu passaport al carrer i crec que se n’adona”

“Es diu Tac, és negre amb una franja blanca al pit i pesa quatre quilos. La meva mare el va adoptar de la gossera quan encara no tenia els problemes de salut que té ara. I aquí estem tots tres confinats en un pis de Terrassa. Ell és el meu passaport cap al carrer i jo soc l’única novetat domèstica –normalment visc a Barcelona– de la major part de la seva vida. Cada cop ens entenem millor. Tant, que començo a sospitar que s’adona que no soc jo qui el treu, sinó ell a mi. Em mira. Per si de cas, li dono un tros de pernil.”

ANTONI SEGURA I MAS Historiador

“Acabant un llibre sobre la història dels darrers tres quarts de segle”

Rutina per combatre el confinament: consultar i respondre missatges de WhatsApp i correus electrònics d’amics, familiars i alumnes, penjar classes en línia, caminar pel passadís, veure les notícies l’imprescindible perquè no t’agafi cap neura i, sobretot, llegir i escriure. Estic acabant un llibre sobre la història dels darrers tres quarts de segle. Cal no deixar-se vèncer per la negativitat i per les males decisions que avantposen l’economia a la vida: mai ha estat sensat encarar les crisis econòmiques amb retallades en sanitat i recerca, però així es va fer deu anys enrere.

MARCEL MAURI Vicepresident d’Òmnium

“Hi ha fets que ens transcendeixen i per això em quedo a casa”

“Em dutxo, faig exercici (el que permet un pis petit) i saludo des del portàtil. «És estrany però necessari», em repeteixo. Som-hi: videoconferència amb el grup de recerca de la UPF o responc correus d’estudiants. Aprofito el TN per dinar i, a la tarda, teleactivisme. Òmnium Cultural tampoc s’atura. La societat civil també s’ha compromès per erradicar el virus –i per desemmascarar una monarquia corrupta que empresona–. Hi ha fets que ens transcendeixen a nosaltres mateixos, per això em quedo a casa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona