Societat

Arbúcies fa florir l'asfalt

El municipi celebra, fins al 10 de juny, les Enramades, Festa d'Interès Nacional

Arbúcies està immersa aquests dies en una de les celebracions més importants del seu cicle festiu. Es tracta de les Enramades, que van començar diumenge passat amb l'espectacular concurs de catifes de flors naturals. Catifes amb volum, amb reg automàtic, amb instal·lacions incorporades i amb uns dissenys creatius com mai no s'han vist i que van entusiasmar els milers de visitants que s'hi van acostar.

Però el programa continua aquest cap de setmana, a partir de la botifarrada de Corpus, el 3 de juny, durant vuit dies més, amb una successió de festes als barris de la vila, que ornamenten els seus carrers amb branques i banderetes, i fan les respectives passades i danses tradicionals.

La passada és l'acte central de la festa als barris, en substitució de la processó d'abans, il·luminada amb atxes, amb música de cobla o de banda, que conflueix en un espai central del barri on se celebra el ball: dues sardanes, un xotis i un vals. Aquesta estructura festiva es repeteix cada dia en un barri diferent de la vila, com set festes en una, fins a la capvuitada –enguany, el 9 de juny–, i acaba amb un concert de fi de festa i el repartiment dels premis dels concursos de rodolins satírics i de ninots que es pengen a les façanes de les cases.

Els orígens de la festa

Les Enramades tenen, com la majoria de festes populars, un origen desconegut però vinculat a antiquíssims rituals de culte a la natura en l'època de floració. A partir del segle XVI, en què és documentada per primera vegada, el cristianisme va adoptar la festa, que es va començar a celebrar a l'interior de les esglésies. La festa es va consolidar al segle XVIII, amb la realització de catifes de flors, fetes perquè el Santíssim Sagrament hi passés per sobre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Renfe confirma que les alteracions a Rodalies continuaran aquest dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot