Societat

L'Ajuntament de Dénia demana ajuda al veïnat per a lluitar contra el morrut roig

L'Ajuntament de Dénia ha intensificat la campanya de lluita contra la plaga del morrut roig, un mal que està afectant les palmeres del municipi, especialment les canàries i les datileres, i per a l'eradicació de les quals resulta imprescindible la col·laboració ciutadana. Des de la regidoria de Medi Ambient s'ha elaborat un cens de palmeres en la ciutat, comprovant que hi ha uns 1.600 exemplars en sòl municipal i de quinze mil a vint mil en cases particulars, la qual cosa fa necessària la col·laboració dels propietaris per a tractar de frenar la plaga.

Respecte a les de propietat pública,s'ha trobat dues palmeres infectades en el passeig del Saladar, per la qual cosa una de les primeres accions que es van a dur a terme en la campanya, és el tractament dels exemplars d'aquest carrer, que es realitzarà des de les 0 hores fins a les 6 hores de la matinada del 16 de juny.

Quant a les mesures dirigides a implicar els veïns, el dia 25 de juny, a les 19 hores i en Les Portelles, s'ha convocat una reunió oberta a tota la ciutadania per a informar sobre els recursos, protocol d'actuació i recomanacions per a enfrontar-se al problema del morrut.

Per a la bona efectivitat de la campanya es fa necessari comptar amb la col·laboració dels jardiners i professionals locals, especialment després de conèixer que en el registre d'empreses autoritzades per a manipular palmeres de la Conselleria d'Agricultura, només hi ha una empresa de Dénia acreditada. El regidor responsable d'aquesta àrea, ha recordat que el fet de treballar amb aquests exemplars sense l'acreditació obligatòria pot comportar als professionals del sector una denúncia davant del Seprona i la Policia Local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Activistes ruixen amb pintura diversos megaiots

Barcelona
societat

Relleu generacional a les catifes de flors d’Arbúcies

arbúcies
societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

girona
religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat
MOBILITAT

En servei, les primeres càmeres de control d’accés a la carretera vella de Calella

PALAFRUGELL
oci

Récord a l’aplec dels caragols

barcelona
GASTRONOMIA

Establiments com el Motel o l’Hotel Duran participen en la Ruta del Tast Surrealista

FIGUERES
SEGURETAT

Cremen deu autocaravanes en un incendi a Montcada i Reixac

barcelona

Pla per millorar el turisme a través de la transició energètica al Baix Empordà

GIRONA