Societat

La “por del client” per les notícies que li arriben

El president dels hotelers explica que al visitant no li transmeten confiança

Un intermediari alemany durà aquest any 1.000 turistes en lloc de 10.000

El president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha explicat que els operadors turístics que duen visitants al municipi els exposen que fora de l’Estat hi ha por i desconeixement.

De casos concrets, Dotras assenyala que un operador turístic alemany durà aquest any “i amb sort” 1.000 persones a Lloret quan habitualment en duia 10.000. També hi ha turistes provinents del mercat belga i del mercat francès. “Hi ha moltes casuístiques.” Recorda que van cancel·lar molts viatges britànics quan es va saber que la mascareta era obligatòria.

Pel president dels hotelers, les diferents normatives en el transport per carretera feien molt difícil venir a la Costa Brava des de Bèlgica. “Fa un mes, els busos només podien dur el 50% de la capacitat del vehicle, els clients no podien fer ús del servei i les parades a les àrees de servei feien incrementar entre 6 i 7 hores el viatge. Calien més xofers i això feia molt difícil l’operació”, explica.

El pes del turisme

Dotras afirma que el client té “por i desconeixement de la realitat o desinformació. Quan escoltes diferents notícies i diferents mitjans i diferents tipologies, el que passa és que et fas un garbuix. Això no et dona confiança per anar a l’estranger”.

Per això, Dotras seria partidari que la conselleria d’Empresa i Coneixement tingués més pes en la presa de decisions i en l’explicació del relat perquè “tingui el menor efecte possible en el món turístic a causa de les pors que generen. Es fa molt difícil generar un sol missatge”.

Dotras explica que han hagut de fer “teràpia telefònica” per exposar que la situació és de quasi normalitat. “Hi ha clients repetidors que venen i es fan creus de quina és la situació. Hi ha protocols de preparació i d’higiene, i gent a les terrasses i a la platja”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona