Societat

Oliva celebra aquest cap de setmana la Fira de Fires

El programa presenta nous espais i activitats variades on l'any Ciscar té un especial protagonisme

Oliva viurà aquest cap de setmana la celebració de la Fira de Fires. Els actes i activitats comencen hui, divendres 18 de juny, amb el primer Concurs de Música del Raval, organitzat per l'Associació de Veïns del Raval. El certamen consisteix a compondre i interpretar una cançó sobre el barri. El premi serà el rodatge d'un videoclip pels carrers del Raval. Els finalistes, a més, actuaran com a teloners del grup La Raíz dissabte a la nit. I també hui divendres té lloc l'acte d'Arrancà de la Festa a càrrec dels Moros i Cristians on es presentarà el pregoner de les festes de 2010.

Pel que fa a la resta del programa, compta amb La Fira del Rebombori, que enguany estarà centrada al món del circ, amb una gran carpa plena de sorpreses i personatges. Els protagonistes de la Fira del Mercat, l'espai per a la cultura, la lectura i la poesia, seran la veu i els versos dels poetes d'Oliva. Pel que fa a la Fira Ecològica, està enfocada a activitats relacionades amb el benestar i la salut.

L'Any Ciscar serà l'eix vertebrador de la Fira Marinera, que en edicions anteriors duia el nom de la Fira de les Tres Cultures. Ací, tota l'animació de carrer girarà al voltant de la Mediterrània, s'interpretaran havaneres i es divulgarà la figura de l'il·lustre olivà.

A la Fira Gastronòmica hi haurà enguany una novetat: els tallers sobre menjars típics de la localitat que han preparat els hostalers d'Oliva per donar-li un caire més participatiu.

La Fira al Ras serà l'espai de les revetlles on el plat fort serà l'actuació del cantant argentí Coti, dissabte a la nit. I la Pista de la Fira tornarà a ser el punt de trobada dels més majors.

El pressupost de la Fira de Fires d'enguany ha estat 85.000 euros, 10.000 menys que l'any passat i quasi 50.000 euros menys que en la primera edició. En percentatges suposa una reducció del 40% del pressupost pel que fa a la partida del 2008, però això no ha sigut un entrebanc, segons la regidora de Cultura Rosanna Torres, per a conformar una programació d'allò més divertida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS