Societat

SOCIETAT

Un documental en memòria del president Companys

La Comissió de la Dignitat estrena aquest dijous un treball coral que en ressegueix els principals moments històrics, des de la detenció fins al camí fins al lloc de l’afusellament

  • El president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes. EPA.
  • VÍDEO: Documental del persident Companys

La Comissió de la Dignitatha promogut el documental «Lluís Companys. 80 anys de l’assassinat d’un president.» per commemorar i denunciar l’assassinat del president Companys. Aquest documental està fet en base a una música formada per sis peces de joves compositors i compositores catalans que ressegueix els principals moments dels darrers mesos de la vida de Companys. Des de la detenció i empresonament a París a la Santé, passant per Madrid fins a Barcelona amb la seva estada al castell, el judici, el testament i el camí fins al lloc de l’afusellament.

La música està enllaçada pel fil del relat històric amb la intervenció de destacats actors i actrius catalans que interpreten diversos personatges. Aquest acte que en altres circumstàncies hagués sigut públic, atesa la situació sanitària actual s’ha reconvertit en aquest documental que es difon amb la participació de diversos mitjans de comunicació, com El Punt Avui, i que farà possible que compartim de manera col·lectiva i solidària el record d’aquest fet històric, l’homenatge a la figura del president i la denúncia d’aquest crim. En els actes de la Comissió de la Dignitat sempre ha tingut un paper important la cultura, que és la nostra senya d’identitat com a poble. Ha estat possible gràcies col·laboració econòmica de moltes persones i entitats i de professionals de tota mena que hi han participat desinteressadament. La direcció ha anat a càrrec de Pau Cruanyes i Garrell sobre el guió de Josep Cruanyes i Tor. La Música inclou Trencadís. Darrers dies de la Vida de Lluís Companys.Prisión de la Sainté. Laia Vallès. Real Casa de Correos de Madrid. Joaquim Rabasseda. El fossar de Santa Eulàlia. Arnau Tordera.Testament. Laura Casaponsa. A dos quarts de set. Daniel Fígols. Per Catalunya. Eduard Resina. Hi han participat els següents actors: Jaume Mallafré Xavier Ruano. LluísCompanys. Toni Sevilla. Cristobal del Castillo. Carles Sales, Josep M Colubí advocat. Lluïsa Mallol. Ramona Companys. Maria Jesús Lleonart. Alba Companys. David Espuña. General Jutge Jaume Comas. Narrador. També la companyia de dansa Ada Vive, Txell Gilabert, Maria Turroja, Hary Cruanyes. I la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona amb Xavier Torrent, flabiol i tamborí, Ivan Alcazo i Oriol Gibert, tibles, Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez, tenores, Sergi Marquillas i Timi Rodríguez, trompetes, Isi López, trombó, Pep Moliner i Jordi Montasell, fiscorns, Joan Druguet, contrabaix, Marcel Sabaté, director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES