Societat

La regidora socialista per a la Igualtat de Cunit es desmarca del partit i es mostra contrària a prohibir l'ús del burca

En la sessió plenària que hi ha programada avui al matí a l'Ajuntament de Cunit està previst que es voti una moció que presentarà el PSC i que proposa «limitar l'accés a les persones que utilitzen el burca o el nicab als edificis i als equipaments municipals». Dins la formació socialista, però, s'ha produït un allunyament de posicions, ja que la regidora per a la Igualtat, Joventut i Serveis Socials, Sílvia Martínez, que és qui s'ocupa d'aquesta matèria, ha avançat que es desmarcarà del seu partit i que s'abstindrà perquè està en contra d'aquesta regulació: «No crec que sigui una solució adient. La considero desgavellada, d'una absurditat total. Durant anys, he treballat amb persones que fan ús d'aquesta indumentària i estic convençuda que la feina que hem fet és la correcta i hi ha informes tècnics elaborats des del consistori que en desaconsellen la prohibició. S'ha d'entendre que hi ha dones que provenen de pobles ‘d'un altre segle' i s'ha d'apostar per explicar-los quins són els seus drets, si bé el problema és que ningú es preocupa d'ajudar-les. Si el burca i el nicab són peces de roba que vulneren la persona i que són un signe de submissió cap a l'home, hem de fer pedagogia envers les dones per eradicar el masclisme i aconseguir que se sentin igual sense la necessitat de dur aquesta vestimenta.»

Una línia poc coherent

La regidora Sílvia Martínez tampoc no entén quina és la línia que ha adoptat el partit socialista en tot aquest debat: «El PSC actua com si fos un grup diferent depenent de cada municipi. S'impulsen les prohibicions ara sí ara no.» Paral·lelament, confessa que s'ha sentit ignorada dins el seu grup polític perquè ningú s'ha reunit amb ella per debatre el contingut de la moció: «Confio que avui ens trobem els membres de la formació abans que comenci el ple. Tot i això, també vaig intentar parlar amb la direcció del partit a Barcelona i a Tarragona per traslladar-los la meva posició i tampoc he rebut resposta. És evident que si un grup adopta una postura a seguir jo no hi entraré, però és necessari que aquesta almenys es consensuï.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia