Societat

La restauració torna a Sant Jaume a clamar contra el govern

L’entrada en vigor de les noves mesures restrictives coincideix amb una nova mobilització

Pallerols avisa que el gremi estarà en guerra amb el govern fins al 14-F

Tarda d’alt voltatge a la plaça de Sant Jaume. Quan es blinda la façana de la Generalitat i de l’Ajuntament és que la manifestació que s’hi ha de dur a terme pot arribar a ser complicada, des del punt de vista de l’ordre públic. I no n’hi havia per a menys. El personal que treballa en el sector de l’hostaleria i l’oci nocturn està molt cremat, encès contra el govern de la Generalitat, i ahir ho van tornar a fer notar en una concentració molt nombrosa, quasi multitudinària si es té en compte les limitacions i les pors que imposen el temps de la Covid-19.

La protesta d’ahir, l’enèsima que protagonitza un sector absolutament desconcertat pels continuats canvis de règim de treball a què es veuen sotmesos per les ordres del Procicat, es va dur a terme el dia que entraven en vigor els nous horaris de la restauració, que només els permet treballar amb la gent asseguda a taula en la franja matinal de 7.30 a 9.30 h i al migdia, per servir dinars, de 13 a 15.30 h.

“Volem treballar amb altres condicions!” Aquest va ser el crit que durant una llarga estona va inundar la plaça de Sant Jaume, on els manifestants van anar armats amb cassoles i paelles, petards i pancartes, i moltes ganes de fer-se sentir. La concentració no va anar més enllà de l’escridassada al govern, i en aquest cas no es va reproduir el llançament d’objectes a les façanes de l’ajuntament i de la Generalitat que sí que s’havien produït en altres ocasions. Mitja hora després de començar, a quarts de set del vespre, els manifestants van començar a caminar en un periple de dues hores i mitja amb inici i final a la plaça Sant Jaume.

A la concentració de Sant Jaume hi va ser el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallerols, que va mantenir una breu trobada, a peu dret, amb regidors de l’Ajuntament, de l’equip de govern i també de l’oposició. En declaracions a aquest diari, Pallerols, va deixar clar fins a quin punt arriba el malestar del sector assegurant: “Estem en guerra amb el govern fins al 14 de febrer. Farem campanya i farem saber a tots els votants què han fet a milers de famílies.”

LA FRASE

Farem campanya, farem saber a tots els votants el que han fet a milers de famílies
Roger Pallerols
director gremi restauració

La pagesia alerta de l’impacte de la Covid en el sector

Si els restaurants no poden funcionar amb normalitat, la demanda de producte fresc baixa i els productors, pagesos i ramaders se’n ressenten. La Covid-19 ha posat en marxa una malèfica cadena que deixa damnificats a tot arreu i en totes les professions. És per això que Unió de Pagesos va dur a terme ahir una dotzena de tractorades i marxes lentes de vehicles en diferents indrets del país en defensa de l’activitat agrària. Sota el lema Ara, més necessaris. Ara, més pagesia, el sindicat exigeix al Ministeri i al Departament d’Agricultura diverses mesures urgents de suport a l’agricultura, ramaderia i silvicultura que n’assegurin la continuïtat. Unió de Pagesos reclama que tots els sectors agraris puguin guanyar-se la vida “dignament” i, entre d’altres, demana destinar ajuts de la PAC a aquells sectors que han resultat afectats per la crisi del coronavirus i que pitjor ho estan passant. Una de les protestes més sonades es va fer a l’Ebre, on 150 tractors van fer una marxa lenta per denunciar l’abandonament del Delta i la inacció després del daltabaix que va provocar el temporal Glòria. “La pagesia sense territori no té raó de ser, no podem fer cultiu dins de la mar”, va dir Raül Arques, d’UP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA