Societat

Salut vol mantenir el gruix de les restriccions més enllà del 7 de febrer

El secretari general, Marc Ramentol, considera que la situació de risc del sistema sanitari és “altíssima”

El departament de Salut demanarà prorrogar “el gruix” de les restriccions més enllà del 7 de febrer, quan vencen les actuals, segons ha indicat el seu secretari general, Marc Ramentol.

En aquest sentit, el director de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha subratllat que el descens “és lent, exasperadament lent, i tot i que la situació és de descens no ens podem relaxar”.

Salut preveu arribar al pic de les UCI en els propers dies, que amb més de 700 pacients ingressats , serà “molt superior” al de la segona onada.

“La situació de risc del sistema sanitari serà altíssima”, ha advertit Ramentol, que ha afegit la incògnita de l’impacte de la variant britànica.

Sobre la situació epidemiològica, la zona de Lleida i l’Aran són dos dels territoris que més preocupen.

Salut ha rebut les 65.520 dosis de Pfizer que esperava per aquest dilluns -menys de les compromeses- i reprèn la vacunació amb segones rondes en residències i entre sanitaris.

Interior reforça el control a l’AVE i als trens ràpids

El departament d’Interior ha reforçat el control en l’AVE i altres trens ràpids per vetllar pel compliment del confinament perimetral després de detectar un increment dels viatges no justificats, per la qual cosa en les primeres hores d’aquest dilluns s’han aixecat cinc actes de sanció.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per fer balanç de l’evolució epidemiològica de Catalunya, al costat del comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero; el sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado; el secretari general de Sanitat, Marc Ramentol, i el coordinador de la Unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz.

Sàmper i Molinero han explicat que avui ha començat el reforç del control en les estacions de tren amb un dispositiu dels Mossos per comprovar que els viatges a Catalunya estiguin degudament justificats.

En les primeres hores d’aquest matí, la policia ha inspeccionat dos trens AVE, en els quals han aixecat tres i dues actes administratives de sanció, respectivament i, al migdia, els Mossos estan fent les comprovacions oportunes en un tren Alvia.

Malgrat que encara no es disposa de xifres concretes, el conseller ha subratllat que sí s’ha detectat un augment dels viatges no justificats a o des de Catalunya, incomplint d’aquesta manera el confinament perimetral.

Sàmper ha assenyalat que s’han rebut queixes de passatgers perquè alguns trens anaven igual de plens que abans del confinament perimetral, per la qual cosa Interior ha decidit desplegar aquest dispositiu amb una “voluntat dissuasòria”.

A més d’aquests controls en trens, Interior ha reforçat així mateix el dispositiu en algunes vies ràpides de Catalunya, com a l’AP-7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA
Societat

L’Ajuntament de Badalona posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona