Societat

Teatre Micalet, Parlem i ‘Sàpiens’ aspiren al premi Gasull

El guanyador del guardó s’escollirà per votació popular en un procés obert fins al 14 d’abril

La Plataforma per la Llengua reconeix persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana

La vuitena edició dels premis Martí Gasull i Roig, que atorga la Plataforma per la Llengua, ja té candidats al guardó. Es tracta de la revista Sàpiens, la companyia de telecomunicacions Parlem i el centre de producció i exhibició teatral Companyia Teatre Micalet, que han estat triats pel jurat d’entre 300 propostes. El guanyador serà escollit a través d’un període de votació popular que es va engegar ahir i estarà obert fins al 14 d’abril. El resultat es farà públic en l’acte que se celebrarà, si les mesures sanitàries ho permeten, al Teatre Poliorama de Barcelona el 19 d’abril. Aquell mateix dia es lliurarà el Premi Especial del Jurat, un guardó honorífic que reconeix la trajectòria d’una persona en defensa de la llengua catalana. El nom d’aquesta persona es donarà a conèixer el 6 d’abril. Les votacions es poden fer a través del web premimartigasull.cat .

La Plataforma per la Llengua va crear el premi Martí Gasull en record del principal impulsor de l’entitat, i vol reconèixer aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana. En anys anteriors ha premiat, entre d’altres, Catalunya Ràdio, Maria del Mar Bonet, la cooperativa Som Energia i la Llibreria Catalana de Perpinyà, així com la mestra i filòloga Teresa Casals. En aquesta ocasió s’ha escollit els tres candidats pel treball amb la llengua que fan en tres àmbits diferents. Sàpiens és una revista en català que es va fundar el 2002, de divulgació històrica i periodicitat setmanal. Forma part del grup Som, està dirigida per Clàudia Pujol i es distribueix a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Des dels seus inicis ha estat líder en el seu àmbit i es tracta de la revista en català més llegida. Compta amb nombrosos col·laboradors de la història i el periodisme i tracta temàtiques històriques catalanes i universals. Des del 2015 publica una revista d’història adreçada al públic infantil, Petit Sàpiens.

L’enginyer Ernest Pérez-Mas, l’any 2014, va fundar Parlem, un grup de telecomunicacions nascut a Catalunya que ofereix, des de la proximitat, serveis de mòbil, internet, telèfon fix i televisió. L’empresa aposta pel català al seu web, els materials promocionals, l’atenció a la clientela i les campanyes publicitàries. Està en ple procés de creixement i vol esdevenir una companyia de referència tant a Catalunya com a les Illes, on va comprar l’empresa mallorquina Lemon Telecom. Aspira al premi com a exemple de l’èxit que pot assolir en català una companyia del sector de les telecomunicacions.

El tercer candidat, la companyia Teatre Micalet, va néixer l’any 1995 per iniciativa de Joan Peris, Ximo Solano i Pilar Almeria, i és un centre de producció i exhibició teatral en català a la ciutat de València. Instal·lada a l’històric Teatre Micalet, ha permès aportar nous textos en català a l’escena valenciana, mostrant el treball d’actors, directors i col·laboradors artístics de proximitat, segons destaca la Plataforma per la Llengua.

LA DATA

19.04.21
Es lliurarà
el premi Martí Gasull i Roig en un acte al Teatre Poliorama de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS