Societat

Unes 50 persones evacuades per un foc a Viladecans

L'incendi forestal crema unes 50 hectàrees

L'alcalde de Viladecans informa que l'incendi es troba en fase de control

El segon incendi forestal important d'aquest estiu a Catalunya s'ha declarat aquesta tarda entre Viladecans i Sant Climent de Llobregat, al Baix Llobregat. La primera estimació de superfície afectada per aquest incendi és, segons el cos d'Agents Rurals, d'almenys 50 hectàrees.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'emergència del pla Infocat per incendis forestals atès que aquest foc amenaça d'afectar nuclis de població. De fet, els Mossos d'Esquadra han desallotjat preventivament una cinquantena de treballadors d'un polígon industrial de Sant Climent, i està alertant als habitants d'alguns masos de Sant Climent de Llobregat. També s'han evacuat alguns veïns de la urbanització Les Orioles de Sant Boi de Llobregat.

El foc, que ha tingut dos focus, ha començat prop de la urbanització Mas Ratés de Viladecans, i ha avançat en sentit nord cap al municipi de Sant Climent de Llobregat, segons informa l'ACN. En aquest incendi hi treballen una cinquantena de dotacions terrestres i dotze mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat; a més de deu patrulles de Mossos d'Esquadra; quatre vehicles, un comandament i un mitjà aeri del cos d'Agents Rurals; informadors de la Diputació de Barcelona; i la Creu Roja ha mobilitzat una ambulància i un furgó de càrrega.

Per altra banda, segons informa el Servei Català de Trànsit, s'ha tallat la carretera BV-2003 entre els punts quilomètrics 6 i 7 en els dos sentits de la marxa al terme de Sant Climent de Llobregat; i també la BV-2004 entre els km 2 i 3 entre Sant Climent i Sant Boi de Llobregat.

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha assegurat que el focus de l'incendi que des de primera hora de la tarda afecta la zona de la muntanya de Sant Ramon més pròxima al terme municipal de Sant Climent de Llobregat està “contingut”, encara que els Bombers encara no el donen per controlat, informa EFE.

Així mateix, ha explicat que no hi ha desperfectes i que els Mossos i la Guàrdia Urbana han controlat el tràfic. Per altra banda, ha informat d'un o dos casos de gent que ha hagut de ser recollida al bosc a conseqüència de l'avanç del foc.

Aquest municipi, que ja va patir un incendi fa cinc anys, n'ha patit dos amb un dia. A més, tot i que es desconeixen les causes de l'incendi, no es descarta que podria haver estat provocat.

De fet, alguns veïns han afirmat veure un jove a la zona de l'incendi amb la cara tapada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA