Societat

Nova denúncia a Glovo, ara als supermercats

CCOO considera que l’empresa no respecta la nova llei del sector

Ni la nova llei que regula el sector de la distribució a domicili, coneguda com la “llei rider”, no ha aconseguit portar la pau entre patronal i sindicats en aquest sector. Quan falten quatre dies per a l’entrada en vigor de la norma, el sindicat Comissions Obreres va anunciar ahir una bateria de denúncies contra l’empresa Glovo, líder en la distribució, per la situació laboral dels treballadors i, també, contra el sistema de funcionament dels seus supermercats.

La denúncia a Inspecció de Treball pels supermercats és nova, ja que per la situació dels treballadors ja n’hi ha hagut, i ja s’han produït, també, pronunciaments judicials en què es reconeix la relació laboral dels riders amb Glovo, fet que va originar la redacció de la llei. Ara el sindicat posa l’ull en aquests supermercats, punts als quals els clients truquen per fer la comanda i reben els productes a casa lliurats per un rider.

Segons el sindicat, en aquesta branca del negoci de Glovo es produeixen situacions de treball externalitzades, subcontractacions al marge de la llei en què intervenen ETT i altres empreses que fan una cessió il·legal dels treballadors. A Barcelona, Glovo ja disposa de tres supermercats, als carrers Marina, Girona i Consell de Cent, on des de primera hora del matí hi ha concentració de distribuïdors en bici, patinet o moto esperant amb els vehicles i les motxilles grogues que se’ls entregui una comanda per portar-la al destí corresponent.

Des dels sindicats es critica que Glovo continuï amb la seva política laboral, tot i que és imminent l’entrada en vigor de la nova llei que ha de regularitzar la situació dels seus treballadors, fins ara exercint en condició d’autònoms. Segons va explicar l’empresa recentment, de les 8.000 persones que té treballant en la distribució, en contractarà 2.000 i establirà per a la resta un nou sistema de funcionament amb horaris lliures i preus fixats pels mateixos riders.

Segons el sindicat, aquesta manera de procedir atempta contra els principis de la legislació. “No ens podíem quedar de braços plegats. Són empreses que aposten per desafiar la llei, així que hem decidit no esperar més i actuar denunciant aquests casos”, va dir la membre del secretariat de CCOO Irene Ortiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU