Societat

ECONOMIA

La construcció d'habitatges cau un 75% a l'Ebre

Mentre al conjunt del país es confirma la recuperació de final del 2009, a la demarcació s'agreuja la crisi del sector

La construcció d'habitatges continua caient a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Així, el primer semestre del 2010 s'han començat a construir 96 pisos a les comarques ebrenques, un 75% menys que l'any anterior, quan la xifra ja quedava molt lluny dels anys de bonança en què municipis com Deltebre estaven al rànquing de localitats amb més habitatges projectats del país i on el 2006 es van construir prop de 2.000 habitatges.

Al Camp de Tarragona continua també la davallada del sector de la construcció, però en aquest cas la disminució ha estat d'un 27,9%, amb 790 habitatges. Per contra, al conjunt de Catalunya els primers mesos de l'any s'han iniciat un 40% més d'habitatges. A la demarcació de Barcelona és on les dades són més positives amb un augment del 88%, però també a Lleida i Girona es registra un increment del 9,2% i el 3,9%, respectivament. Pel que fa als habitatges de protecció oficial, s'han incrementat un 91% al Camp i un 23% a les Terres de l'Ebre.

Augmenten les hipoteques

Segons l'informe del sector de l'habitatge a Catalunya, els primers mesos de 2010 s'ha constatat un augment important de contractació nova d'hipoteques. Un augment que al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre és del 6,5% amb un total de 4.890 hipoteques, mentre que la variació anual a Catalunya és del 10,6%. De la mateixa manera que en la construcció d'habitatges nous, és Barcelona la demarcació que registra un increment major pel que fa a la contractació d'hipoteques. L'import mitjà de les hipoteques continua baixant, tot i que amb menor intensitat. Així, a la demarcació de Tarragona l'import mitjà de les hipoteques és un 10,8% inferior que el primer semestre del 2009 i està lleugerament per sobre dels 100.000 euros. A Lleida és on més baixa l'import mitjà de les hipoteques, que és de 95.637 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona