El Punt Casteller

Vilafranca apunta a la gamma extra

Els verds volen estrenar el pilar de vuit al Catllar i no hi descarten la torre

Reforçats per un gran primer tram de temporada que van segellar diumenge passat a la Bisbal amb el cinc de vuit amb l'agulla, els Castellers de Vilafranca frisen per emmanillar-se. La millor oportunitat per fer un pas endavant abans de Sant Fèlix la tenen al Catllar, una plaça on la rivalitat amb la Colla Vella ha deixat grans registres els darrers anys. Aquesta vegada, però, pitjaran més el gas que de costum, ja que tenen previst portar-hi el tres i el quatre de nou i el pilar de vuit, i potser fins i tot una torre de nou que al juliol ja van intentar sense èxit.

Sense temps per descansar, diumenge al migdia els verds faran parada a Igualada, on es trobaran amb uns Minyons de Terrassa tot just tornats de les vacances estiuenques. També en aquest cas volen portar-hi castells de nou: el rodatge del tres i el quatre de nou que puguin fer aquest cap de setmana serà bàsic per afrontar, per la festa major vilafranquina, tant el tres com el quatre de nou amb l'agulla que volen intentar. Cap de setmana, doncs, d'infart per als verds.

Recuperació vallenca

Després de la difícil jornada a la Bisbal, Colla Vella i Colla Joves de Valls tenen la missió d'aixecar els ànims abans de la diada de Sant Fèlix. Els de la camisa rosada tenen doble compromís, dissabte al Catllar i diumenge a l'Arboç, places en què han de recuperar la confiança en el tres de nou i en el quatre de vuit amb el pilar, que el cap de setmana passat tan sols van carregar. Quatre de nou, dos de vuit i pilar de sis són les altres construccions que segurament formaran part del repertori. A l'Arboç també hi serà una Colla Joves que necessita més que mai un castell de nou. Els vermells tenen clar que el cinc de vuit anirà a plaça, i en funció de l'assaig d'aquesta nit i de les camises que arrosseguin, decidiran si es decanten pel tres o pel quatre de nou.

Albinyana (Baix Penedès)
Divendres 20 a les 22 h, a la plaça Major, actuació dels Nens del Vendrell i els Nois de la Torre.
El Catllar (Tarragonès)
Dissabte 21 a les 18.30 h, a la plaça de la Vila, actuació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
L'Arboç (Baix Penedès)
Diumenge 22 a les 12.30 h, al carrer Major, actuaran Vella i Joves de Valls, Jove de Tarragona i Minyons de l'Arboç.
Igualada (Anoia)
Diumenge 22 a les 12 h, a la plaça de l'Ajuntament, actuació dels Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Moixiganguers d'Igualada.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 22 a les 12 h, a la plaça de la Vila de Gràcia, diada de festa major amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Xicots de Vilafranca i els Xiquets de Tarragona.
Castellbisbal (Vallès Occ.)
Diumenge 22 a les 19 h, a la plaça de l'Església, actuació dels Matossers de Molins de Rei, els Minyons de Terrassa i els Xicots de Vilafranca.
XIULETS

Cercavila eterna

Vella de Valls, Xiquets de Reus i Xiquets del Serrallo van ser les colles damnificades, dissabte passat, per una cercavila que podia fer passar les ganes de veure castells al més fidel aficionat. Va ser a Vallmoll, on l'actuació estava programada a les 18.30 h, però les dues hores de cercavila van fer que no comencés fins a les vuit.

L'ANÈCDOTA

Amb ascendència vallenca?

El cinc de vuit amb l'agulla dels Castellers de Vilafranca ha estat en el punt de mira de tots els aficionats castellers. El que no sabia gairebé ningú és que el que va ser una invenció dels verds la temporada passada, podria tenir precedents al segle XIX. Blasi i Vallespinosa documenta a Els castells dels Xiquets de Valls “el cinc de vuit, amb el pilar de 6 al mig”, fet per la Vella de Valls el 1884.

APLAUDIMENTS

Ambient concursaire

Per començar a escalfar l'ambient, l'organització del Concurs de Castells ha posat en marxa, per primera vegada, un concurs de fotografia. Qui vulgui participar-hi, ha d'enviar una fotografia amb una o més persones imitant la imatge del Concurs, una piràmide realitzada amb les mans. Els guanyadors rebran productes cedits pel Corte Inglés, principal patrocinador de l'esdeveniment.

Sense moviments

Després d'unes setmanes d'efervescència, aquesta vegada ha tornat la calma. Amb moltes colles de vacances, i tenint en compte que per motius de tancament d'aquesta edició no hem pogut incloure-hi els resultats de Sant Magí, la classificació només ha vist un lleuger augment de punts per a la Jove de Tarragona i per als Castellers de Vilafranca. Pel que fa als verds, cal assenyalar que el cinc de vuit amb l'agulla que van completar diumenge a la Bisbal no computa, ja que a les bases del Concurs no està puntuat. És per això que, com a millor actuació dels verds, continuem registrant la de tres i quatre de nou i tres de vuit amb l'agulla.

Tampoc hi ha canvis entre les colles que aspiren a participar al Concurs, i els pronòstics són cada vegada més clars. Els Nens del Vendrell i Gràcia ho tenen molt bé per classificar-se, mentre que els Xiquets de Reus, que es van quedar sense quatre de vuit dissabte, ja s'han despenjat d'aquesta lluita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES