Societat

CASTELLS

diada del catllar

Vilafranca descarrega dos gamma extra al Catllar

Els verds fan tota una demostració de força i completen el dos de nou i el pilar de vuit amb folre i manilles

La Jove de Tarragona es treu l'espina i descarrega el primer tres de nou amb folre

Dos d'una tacada. Vilafranca va descarregar ahir a la tarda els seus primers gamma extra de l'any, uns castells més que especials, no només per la seva execució gairebé perfecta, sinó també perquè són els primers castells d'aquesta categoria que es descarreguen al Catllar des del segle XIX, quan en aquesta localitat del tarragonès es van veure les construccions més agosarades. Ahir el Catllar va poder recuperar aquesta condició gràcies a uns verds que havien triat aquesta plaça per fer els deures pendents: descarregar els primers gamma extra de l'any, i fer-ho abans de Sant Fèlix. Després de l'ensurt de Les Santes no s'hi valia a badar, i van començar la diada amb un bon tres de nou amb folre. A segona ronda van anar per feina i van plantar un dos de nou amb folre i manilles que va deixar tothom amb la boca oberta. Folre i manilles gairebé no es van ni moure i la torre va pujar fregant la perfecció. Amb la feina feta van voler completar la millor actuació d'aquesta temporada amb un quatre de nou folrat, i, per si no en tenien prou, amb el pilar de vuit amb folre i manilles, un castell que en tot l'any passat no van poder descarregar. Com si volguessin copiar el guió del dos, l'espadat es va completar sense gairebé haver de patir. Molt han de canviar les coses perquè els verds trobin rival aquesta temporada.

Rematar la feina

La diada d'ahir també va ser balsàmica per a la Jove de Tarragona, que, després de descarregar un bon cinc de vuit, va poder completar el tres de nou que per Sant Magí havia quedat en carregat. Les van haver de passar magres, però, ja que primer en van fer un intent desmuntat on no van col·locar ni sisens. A la repetició, però, se'ls va veure amb més convicció i després de defensar-lo a la baixada van poder celebrar un castell que tenen més que merescut. Van acabar la feina amb un dos de vuit i cap a descansar, que avui hi tornen a l'Arboç.

Qui també actuarà a l'Arboç és la Vella de Valls, que, tot i que es va reservar l'actuació més completa per avui, ahir va oferir una bona diada al Catllar. Els rosats no van tindre problemes a descarregar el dos de vuit amb folre de segona ronda. Van haver de suar la cansalada, però, just després, en un d'aquells tresos de nou treballats. A cop d'orgull, però, van poder completar la feina i van acabar la diada amb un quatre de vuit amb el pilar molt més solvent que a Vallmoll i amb un pilar de sis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES