Societat

El rector de la UdL presidirà l’ACUP el 2022

Jaume Puy substitueix en el càrrec el rector de la UAB Javier Lafuente

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, ha assumit la presidència de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), un càrrec rotatori en el qual ha substituït el rector de la UAB, Javier Lafuente, que ha presidit l’associació l’últim any.

La nova junta directiva de l’ACUP es va constituir dimarts i acompanyen Puy el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo, com a vicepresident, i el president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Enric Carreres, com a vicepresident segon. També en formen part el president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, Joan Corominas, com a vicepresident tercer; i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, com a secretari.

Doctor en química per la UB des de 1985, a final de 1986 es va incorporar al departament de química de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA; en aquest moment, part de la UPC, i integrat a la Universitat de Lleida).

Les seva recerca abasta els àmbits dels nanomaterials, la caracterització dels processos fisicoquímics implicats en la biodisponibilitat de nutrients i elements tòxics en mitjans aquàtics naturals o l’especiació dinàmica.

Des del 2002 és catedràtic i ha estat sotsdirector de l’ETSEA (89-91 i 94-96), secretari (93-94), director (2004-2010) del departament de química i vicerector de recerca de la UdL (2011-2019).

Una institució creada l’any 2002

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) es va crear el 2002 i en formen part la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La presidència recau anualment i de forma rotatòria preestablerta en els rectors de les universitats i des del 2008 es van afegir com a membres de l’Assemblea General de l’Associació els presidents dels Consells Socials o càrrecs equivalents de les universitats membres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cadaqués

Oposició a la construcció de pisos a l’actual camp de futbol

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya