Societat

Recuperant el ritme

La jornada castellera

Després del tedi de la setmana passada, el món casteller va viure ahir una jornada molt entretinguda, de les típiques de l'inici de curs, que va deixar castells de vuit a tres escenaris i, en general, bones sensacions. Recuperar el cop de pedal, d'això es tractava.

La novetat més destacada es va produir a Cerdanyola del Vallès, a la plaça Abat Oliva, on els Castellers de Vilafranca, amb motiu de la festa major del Roser, van estrenar el pilar de sis en la ronda dels pilars. Abans els verds, que es van desplaçar amb els efectius justos, havien completat un 3 de 8 i un 4 de 8. Els van fer amb uns troncs de circumstàncies, però ni un castell ni l'altre no van ocasionar-los més esforços dels necessaris.

Trident irrompible
Pel que fa a l'espadat, cal dir que va presentar el trident irrompible format pel Fèlix al segon, el Saio al terç i el Marc al quart, tota una garantia.

En qualsevol cas, el castell va disparar les alarmes a la baixada, ja que el desnivell de la plaça va complicar una execució que, en circumstàncies normals, hauria estat gairebé de tràmit. Al costat dels vilafranquins, els Xiquets de Reus i els Castellers de Cerdanyola van completar castells de set de la gamma bàsica, unes construccions que van ser especialment celebrades per la colla amfitriona, ja que eren les primeres del curs.

Paral·lelament, a les comarques de Tarragona les dues colles de Valls també van gaudir d'una matinal agradable. Així, mentre que una inspirada Colla Vella signava la clàssica de vuit a la localitat del Morell (Tarragonès), la Colla Joves completava un altre carro gros a Cabra del Camp (Alt Camp).

Feina extra
Cal matisar, en el cas dels rosats, que el quatre va ser l'únic castell que va exigir-los alguna feina extra, per allò de la desquadratura i d'alguns nervis que es van haver de controlar als pisos superiors. De tota manera, era bàsic per als interessos de la colla que el castell no caigués, tenint en compte que el primer que es va intentar, el d'Alcoi en la primera jornada, només s'havia coronat.

Pel que fa als vermells, la seva actuació va confirmar el bon inici que estan tenint, ja que, a més de resoldre sense dificultats aparents el 4 de 8, també van descarregar el seu primer 2 de 7; una estructura que ahir es va prodigar força i que també es van apuntar per primera vegada uns Xics de Granollers a l'alça (atenció al valor Xics) i els Castellers de Sants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona
gastronomia

El ‘hat trick’ d’Albert Adrià

Barcelona
societat

El voluntariat enganxa: “un cop comences, ja no pots deixar-ho”

Una empenta a la pesca

BARCELONA
Ferran Martínez
Patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes

“Tenim molta pressió i no se’ns reconeix la feina que fem”

blanes