Societat

Blanes celebrarà dissabte el Concurs de Murals al carrer

Havia de tenir lloc per la diada de Sant Jordi, però es va posposar arran de les previsions de mal temps

El concurs, que arriba a la 35a edició, és l’acte més destacat de la Diada

Blanes acollirà dissabte el 35è Concurs de Murals al Carrer, una de les activitats més destacades de la diada de Sant Jordi que es va anul·lar en previsió del mal temps. El concurs tindrà el mateix format, tot i que amb una destacada novetat. A l’hora de fer l’entrega de premis, el què se solia fer tradicionalment era ubicar-lo per l’endemà del concurs, és a dir, el diumenge al matí. Aquest 2022, en canvi, s’ha decidit avançar-ho perquè tingui lloc el mateix dia de la celebració del concurs, la tarda del dissabte, a partir de dos quarts de sis.

El lliurament s’allotjarà al Banc dels Músics del passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista. Un cop revelat els noms dels guanyadors s’oferirà un espectacle infantil a càrrec del cantant i animador cultural Pep Puigdemont, que distraurà la concurrència –tant als petits com als grans- amb l’espectacle titulat Dracs, Balls i Roses.

Abans, al llarg de tot el matí –de 10 a 13 hores-, haurà tingut lloc el moment estel·lar, quan s’aplegaran tots i totes les participants al passeig de la Mestrança per plasmar les seves creacions en les fustes de grans dimensions que s’hauran instal·lat sobre el passeig. El concurs comptarà amb més de 700 escolars d’arreu dels centres educatius de Blanes, dividits en dos grups.

Diverses categories

La categoria “A” aplega nois i noies del cicle mitjà d’educació primària (3r i 4t); i la “B” és per a alumnes del cicle superior d’educació primària (5è i 6è). Es repartiran un total de 5 premis. D’una banda, un 1r i 2n premis per a la categoria “A” i un 1r i 2n premis per a la categoria “B”.

D’altra banda, el 5è premi que ha d’atorgar el jurat pertany a un apartat especial. I és que, en general, a temàtica dels murals és lliure. Ara bé, aquest 2022 l’organització del concurs n’ha proposat una amb caràcter extraordinari que els i les escolars poden triar lliurement, de manera voluntària, per il·lustrar el seu mural. Es tracta del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes coincidint amb la Festa Major.

El jurat haurà de triar quin dels murals que tracti aquesta temàtica ha de rebre el ’Premi Especial’ del concurs, a banda dels altres quatre. El 35è Concurs de Murals al Carrer del Cultural Sant Jordi està organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa i altres departaments municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins