Societat

Nova campanya arqueològica per continuar descobrint la ciutadella de Roses

Les intervencions d’enguany es concentraran a la zona est de la vila medieval, amb l’objectiu de restituir l’urbanisme del sector i la seva evolució històrica

Aquest matí l’alcalde de Roses i el regidor de Cultura han visitat l’equip d’arqueòlegs que està desenvolupant la nova campanya d’excavació arqueològica i recuperació patrimonial que s’està fent des de dilluns a la Ciutadella sota la direcció del tècnic de la Càtedra Roses d’Arqueologia, Lluís Palahí. Les intervencions d’enguany es concentraran a la zona est de la vila medieval, amb l’objectiu de restituir l’urbanisme del sector i la seva evolució històrica. Tindran una durada de set setmanes.

El regidor Èric Ibáñez, ha destacat “la importància de les campanyes arqueològiques que es realitzen periòdicament al recinte, les quals responen al doble objectiu comú marcat per la càtedra i l’ajuntament per potenciar tant el coneixement històric-arqueològic de la vila medieval, com els valors i projecció de la Ciutadella com espai patrimonial i parc arqueològic.”

Responent a aquest doble objectiu, des de l’any 2018 es va iniciar una estratègia de treball dirigida a la recuperació i estudi de la trama urbana de la vila medieval de Roses. Entre 2018 i 2021 s’ha excavat una gran illa de cases que se situava entre els coneguts com carrer Major i carrer Nou i dues llargues vies que comunicaven la zona del port amb el monestir de Santa Maria. Els treballs d’enguany es concentren a la segona gran illa de cases que ocupava l’espai oriental de la vila i que se situava entre el carrer Nou i la muralla.

A més, els treballs també estan ajudant a comprendre la història de la Ciutadella des del moment de creació de la fortalesa moderna i de tot el procés de desestructuració de la vila medieval i l’aprofitament de l’espai pels nous usos militars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia