Societat

Societat

Un puntal per a les dones

Alba Associació de Dones de la Garrotxa celebra el seu trentè aniversari d’activisme per defensar les dones de la comarca

Ho fa amb diversos actes, una revista, la renovació del logotip i un mocador solidari

Les dones d’Alba Associació de Dones de la Garrotxa no se situen al costat més combatiu del feminisme. Venen de fa 30 anys, quan la dona estava molt desatesa i Tura Cos i una amiga van decidir crear l’entitat per treballar per les dones de la comarca. Catalina Sellas, l’actual presidenta, afirma que, de fet, aquest continua essent l’eix que vertebra tota l’activitat d’Alba. Detalla que l’entitat ha passat de 50 sòcies a les més de 300 actuals. Són dones de totes les edats, però Sellas remarca, per posar d’exemple de la seva implicació, que n’hi ha que són grans i que, tot i no poder participar en les activitats, continuen donant-los suport. L’activitat reivindicativa d’Alba se centra a la participació activa en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones i en el Dia Internacional de les Dones. En el primer cas, celebren un acte a les escales de Sant Esteve amb la lectura d’un manifest i actuacions, i, a més, organitzen una xerrada adient a la diada –alguns anys, amb el testimoni de dones que han patit violència de gènere–. En el segon cas, fan una exposició de dones artistes –en aquesta ocasió, 30 anys de dones artistes a l’Àmbit Sant Lluc– i també una xerrada i activitats –la de l’aniversari, a càrrec de la sociòloga Cristina Sánchez, i l’obra Calrades, dirigida per Marta Puig–. Amb caràcter biennal organitza també un concurs de relats curts.

Alba, però, du a terme diverses activitats culturals, artístiques i socials, totes amb l’objectiu d’avançar cap a l’empoderament de les dones. Per celebrar el trentè aniversari, n’estan fent cada mes. A part de les ja citades, entre altres propostes, acaben de celebrar l’acte central de l’aniversari, aquest maig, fan una sortida a Cardona i a l’estudi de Rosa Serra, i la presentació d’En un principal de la rambla, de Tona Pous. Per al juny, han programat un concurs de fotografia adreçat a les dones de la Garrotxa, l’assemblea de sòcies i un dinar i l’assistència al festival de patinatge artístic a Olot. A més, presentaran el nou logotip, creat per Maria Massegur, i ja han fet un mocador commemoratiu que venen a 5 euros per recollir fons per a Ucraïna. A l’octubre, hi haurà la presentació de la revista dels 30 anys i el dinar de cloenda. Alba, doncs, celebra l’aniversari consolidada com a referent de les dones garrotxines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA