Societat

Un centenar de pelegrins inauguren el Camí de Sant Jaume des de la Marina

Des de dissabte passat existeix una possibilitat, des de Pego, passant per El Verger, Jesús Pobre i Xàbia per a arribar a l'anomenada ruta de la Llana, que s'inicia a Almansa, per a poder arribar a Santiago de Compostel·la, el final del camí físic d'aquest famós pelegrinatge, des de la Marina Alta.

La ruta llevantina és una de les menys conegudes per a arribar a Compostel·la, però des de fa un temps ençà s'està revitalitzant la seua validesa i l'eixida no només ha de ser des de les grans ciutats. Això és en certa manera el que està intentant fomentar l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Xàbia, s'està intentar crear una ruta que enllace els pobles de la Marina Alta amb un dels senders ja dissenyats segles enrere.

Dissabte, al voltant d'un centenar de pelegrins i pelegrines inauguraven 11 nous quilòmetres de ruta que enllacen Pego amb El Verger pel carril bici. I és que les grans dificultats per a dur a terme aquest projecte estan causades perquè es deuen evitar camins que es creuen amb carreteres. De fet, moltes vegades s'ha de retrocedir perquè es topeta amb autovies enmig i s'ha de buscar la forma de creuar-les.

De moment, ja hi ha inaugurats uns 32 quilòmetre;. 21 d'ells uneixen les poblacions de Xàbia, Jesús Pobre i El Verger. Els altres 11 quilòmetres els completa el nou tram que uneix El Verger amb Pego pel carril bici. El proper pas serà connectar Pego amb l'Atzúvia i Forna.

Els pelegrins i les pelegrines participants van segellar les seues credencials a l'Ajuntament de Pego i van poder sopar un menú especialment dissenyat per a ells i que rep el nom de ‘Menú del pelegrí' a La Tasqueta.

Aquest nou trajecte es pot cobrir a peu, en bicicleta o en carro. La durada aproximada del trajecte a peu és de 3 hores. A cavall es podria realitzar en unes dues hores i en bicicleta només caldria invertir una hora de pedaleig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA