Societat

El cap de Rodalies culpa els passatgers d'allargar l'aturada d'aquest matí

Rodalies

Una caiguda de tensió ha deixat dos combois de Rodalies de Renfe atrapats dins del túnel entre Arc de Triomf i plaça Catalunya durant prop d'una hora. A conseqüència de l'avaria, hi ha hagut retards generalitzats a les línies C-1, C-3, C-4 i C-7 d'entre 20 i 40 minuts.

Segons el director de Rodalies, Miguel Ángel Remacha, aquest incident "ha afectat 33 trens, 29 han patit retards i quatre han quedat suprimits". En total, les avaries "han afectat 9.350 viatgers i hi ha hagut un retard mitjà de 42 minuts fins al migdia".

Remacha ha subratllat que "en un dels trens que ha quedat atrapat a prop de l'estació d'Arc de Triomf, que tenia problemes per reiniciar el sistema informàtic, els usuaris han activat l'alarma fins a tres cops i han estat 44 minuts parats". I ha afegit que "ja hem iniciat una investigació per saber què ha passat, ja que es tracta d'un tren nou".

Precisament en aquest tren han hagut d'evacuar una passatgera en ambulància que ha patit un atac d'ansietat.

Els usuaris d'aquests trens s'han queixat que mentre estaven aturats dins dels túnels no han rebut cap tipus d'informació, però per Remacha "la megafonia dels trens afectats s'ha activat i ha funcionat de manera irregular, excepte en un d'ells que no ha arribat a funcionar i la informació ha estat donada per la maquinista"

Segons fonts ferroviàries, l'avaria ha tingut lloc cap a les 10 del matí quan a causa de la caiguda de tensió un tren que es dirigia cap a Arc de Triomf ha quedat dins del túnel poc després de sortir de l'estació de plaça Catalunya. L'altre tren venia de Sants i ha quedat atrapat sense poder continuar la marxa abans d'arribar a plaça Catalunya.

La línia C-1 circula entre l'Hospitalet de Llobregat i Maçanet, la C-3, entre l'Hospitalet i Vic, la C-4, entre Sant Vicenç de Calders i Manresa, i la C-7, entre l'Hospitalet i Martorell.

40 minuts de retard en la línia Barcelona-Portbou
Per altra banda, una avaria en un tren de mercaderies entre les estacions de Girona i Maçanet de la Selva, a l'altura de Caldes de Malavella, ha causat aquest matí retards d'uns 40 minuts en la línia Barcelona-Girona-Portbou de Renfe.

Segons ha informat la companyia ferroviària, la incidència, que s'ha produït a les 09.05 hores, ha obligat a circular per via única, fet que ha afectat fins a les 10.30 tres trens procedents de les dues direccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.