Societat

La farmacèutica Moderna denuncia Pfizer i BioNTech

La biotecnològica les acusa d’haver infringit patents en el desenvolupament de la primera vacuna contra la covid-19

L’empresa biotecnològica Moderna ha presentat una demanda contra la també nord-americana farmacèutica Pfizer i el seu soci alemany BioNTech per haver infringit la patent en el desenvolupament de la primera vacuna contra la covid-19, al·legant que van copiar la tecnologia que havia desenvolupat anys abans de la pandèmia.

La demanda ha estat presentada al tribunal de districte dels Estats Units a Massachusetts i al tribunal regional de Düsseldorf a Alemanya, segons va informar ahir la companyia en un comunicat en el qual no detalla les compensacions econòmiques que reclama a les dues empreses. “Estem presentant aquestes demandes per protegir la innovadora plataforma tecnològica d’ARNm de la qual vam ser pioners, que vam invertir milers de milions de dòlars a crear i que vam patentar durant la dècada anterior a la pandèmia de covid-19”, va explicar el conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel.

Moderna considera que la nord-americana Pfizer i l’alemanya BioNtech van copiar sense permís dues característiques de les seves tecnologies patentades, fonamentals per al desenvolupament del vaccí d’ARNm contra la covid i que havia patentat la dècada anterior a l’aparició de la covid. La biotecnològica considera que van copiar il·legalment dues característiques clau de les tecnologies patentades. Una d’aquestes característiques implicava una estructura d’ARNm que Moderna diu que els seus científics van començar a desenvolupar el 2010 i van ser els primers a validar en assajos amb humans el 2015. La segona implica la codificació d’una proteïna espiga de longitud completa que la biotecnològica diu que va desenvolupar mentre creava una vacuna contra el coronavirus que causa la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS).

En el comunicat, Moderna destaca que amb la seva demanda no busca la retirada de Cominarty, nom comercial de la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per Pfizer i BioNTech, ni compensacions per les vendes en els 92 països on el programa Covax s’ha compromès a ajudar en la distribució de la vacuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva