Societat

2 morts i 37 ferits per un terratremol al sud de Grècia

El sisme ha estat de 6.5 graus en l'escala de Richter i ha tingut l'epicentre a la península del Peloponès

Com a mínim dues persones han mort i trenta-set més han quedat ferides per un terratrèmol de 6,5 graus en l'escala de Richter registrat aquest diumenge la península del Peloponès, al sud de Grècia. A la zona afectada hi havia habitatges i una base militar que també ha quedat malmesa pel sisme, segons han informat les autoritats.

Alguns dels ferits són persones que han saltat des de finestres o balcons per temor al terratrèmol, ocorregut a les 14.25 hores (13.25 hora catalana) amb epicentre a 54 quilòmetres al sud de la ciutat de Patras. "Ha estat terrible. Mai he viscut res semblant. Ha durat molt i sentíem que el poble estava sent aixafat", ha afirmat l'alcalde de Pyrgos, Makis Paraskevopoulos, en declaracions a la televisió pública grega.

La policia ha informat també que hi ha notícies encara sense confirmar d'una persona colgada per les runes. "Cinc edificis antics s'han ensorrat a la zona, les línies telefòniques estan interrompudes i la gent segueix als carrers, perquè temen tornar a l'interior", ha indicat un portaveu policial a Reuters.

L'autopista Atenes-Patras ha hagut de ser tallada per una allau de terra provocada pel terratrèmol, un fet que suposa la interrupció de la principal via de comunicació per carretera del sud del país. Ja es treballa en la seva neteja.

D'altra banda, la principal torre de control de la base aèria d'Andravida, a prop de l'epicentre, també ha hagut de ser evacuada i ha quedat malmesa pel sisme.

"Asseguro que hi haurà més rèpliques, és natural, però la gent no hauria de témer i atendre a les autoritats locals", ha explicat en roda de premsa el director de l'Institut de Geodinàmica d'Atenes.

El tremolor ha pout sentir-se a la capital, Atenes, una ciutat en què van morir 143 persones el 1999 per un terratrèmol de 5,9 graus. Aquest mateix any, un altre terratrèmol de 6,5 graus també va sacsejar la regió del Peloponès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU