Societat

El túnel de Viella s'obre al trànsit amb un sobrecost de 72 milions d'euros

Finalment no hi haurà cap acte inaugural, ni tall de cinta ni brindis

El nou túnel de Viella obre aquest dimarts per la tarda amb dos anys de retard i un sobrecost de 72 milions en relació al pressupost inicial d’adjudicació. La nova galeria s’obrirà al trànsit a les 16.00 h, segons el ministeri de Foment, i sense cap acte inaugural, ni tall de cinta ni brindis. Després de mesos amb una minsa informació, Foment va fer pública el dilluns l’obertura al trànsit i per primera vegada va confirmar que el túnel tindrà tres carrils, dos en direcció a Lleida i un cap a Viella.

El síndic d’Aran, Paco Boya, va confirmar l’estrena i en va destacar sobretot la seguretat que hi guanyaran els usuaris i els turistes que inicien la temporada d’esquí. No obstant, no s’ha resolt encara de forma definitiva el pas de combois de mercaderies perilloses, que teòricament haurien de circular pel vell túnel. L’estat deficient d’aquesta infraestructura, oberta l’any 1948, i la manca d’un projecte de rehabilitació fan que els Mossos organitzin combois especials i que primer aturin els camions en un marge de la N-230.

El nou túnel ha costat 200,7 milions d’euros, tot i que el pressupost inicial era de 128 milions. Es va iniciar el 2002 i havia d’estar enllestit en 39 mesos. Problemes geològics, filtracions d’aigua i modificacions del projecte han provocat que s’obri dos anys més tard. Tot i això, passa de ser el més insegur d’Europa a un dels més segurs, ja que incorpora els darrers avenços en seguretat vial, com 12 galeries d’evacuació amb el vell túnel, 12 refugis o 25 nínxols d’incedis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA