Societat

Mig miler de veïns de Juneda tallen la carretera N-240 per reclamar quatre rotondes

Uns 500 veïns de Juneda han tallat aquest divendres 21 de març de dotze a dos quarts d'una del migdia la carretera N-240 al seu pas per aquesta localitat garriguenca. El motiu és demanar la construcció de quatre rotondes en aquesta carretera ja que en els darrers tres anys en el tram de la N-240 entre Lleida i Les Borges Blanques i, especialment, en el seu pas per Juneda, han perdut la vida nou persones en accidents de trànsit, l'última va ser una dona, fa dos dilluns.

El representant dels veïns, Jaume Graus, ha explicat que aquesta manifestació se seguirà fent cada quinze dies fins que no arribi un projecte real i definitiu a l'Ajuntament.

Les entitats cíviques de Juneda van decidir dur a terme aquesta acció arran de la reunió mantinguda aquest dimarts 18 de març passat. En concret han fet una rotonda humana per tal de simular una de les quatre rotondes que des de fa temps la població demana.

Els veïns de Juneda consideren que nou víctimes mortals en els darrers tres anys, l'última fa dos dilluns, en el tram d'aquesta carretera entre Lleida i les Borges Blanques i, especialment, en el seu pas per Juneda són un "motiu suficient per afirmar que ja n'hi ha prou i que ha arribat el moment de demanar a les autoritats competents que executin les millores previstes per tal d'eliminar aquests punts negres de la carretera, usada diàriament per moltes persones".

L'alcalde de Juneda, Antoni Villas, ha dit que l'administració s'ha compromès a finals d'aquest mes de març a tenir un pressupost sobre la taula per tal que les obres de les rotondes es puguin fer abans que acabi l'any. Villas ha afegit que "cal una solució" ja que la gent del poble "ha perdut en aquesta carretera pares, fills i germans, el que fa que avui sigui un dia trist tot i el to festiu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Adjudicada la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA