Societat

Campistes sense dormir pel soroll d'una discoteca

La notícia del lector

Els clients del càmping 3 Estrellas, situat a l'autovia de Castelldefels i el més proper a la ciutat de Barcelona, no poden aclucar l'ull les nits del cap de setmana. I no pas pel soroll dels cotxes que circulen per l'autovia, sinó pel que prové de la discoteca ROW14, que es va inaugurar el 30 d'abril. Des d'aquell dia aquestes molèsties han provocat "que molta gent marxi del càmping i que alguns no vulguin pagar la seva estada", indica Alfonso Troyano, director del 3 Estrellas. En aquesta època de l'any el càmping té una mitjana d'uns 300 clients diaris.

Després de diverses trucades a la policia local de Viladecans, Troyano s'ha vist obligat a presentar una denúncia contra la discoteca "perquè el soroll és infernal". Segons explica, "tot i que estem a un quilòmetre i mig de distància, dins del càmping s'han registrat nivells de soroll de fins a 78,5 decibels".

Els responsables de la discoteca tenen constància d'aquesta denúncia però es mostren sorpresos, ja que afirmen que tenen "una sala totalment insonoritzada", segons explica el coordinador general de ROW14, Oliver Álvarez.

Música electrònica
La discoteca, situada al quilòmetre 12,6 de la C-31 en direcció a Castelldefels, ofereix música electrònica els dijous, divendres i dissabtes des de les 12 de la nit a les 6 de la matinada. La instal·lació disposa d'una sala principal amb capacitat per a 800 persones amb sostre abatible, per tal que quan fa bon temps els clients puguin ballar contemplant les estrelles. L'establiment compta també amb dues terrasses a l'aire lliure.

Troyano reconeix que la discoteca compleix estrictament l'horari, però es queixa que el volum de la música és excessivament elevat i opina que, segurament, els molesta més del compte perquè es descobreix el sostre de la sala.

El director general de ROW14 afirma que fins ara no han obert aquest sostre i considera que potser "la música s'escapa per les portes de la sala". Reconeix que el dia de la inauguració van posar música a les terrasses exteriors, però afirma que "això ja no es tornarà a repetir".

Comprovacions
Des de la discoteca no entenen els motius de la queixa del càmping, "perquè són molt lluny i fins ara veïns que tenim més a prop no ens han comunicat cap molèstia", i asseguren que compleixen escrupolosament la normativa vigent. "Hem fet totes les comprovacions necessàries i tot ho tenim de forma legal". Això no obstant, Álvarez es compromet a "estar-hi a sobre" i a fer tot el possible perquè hi hagi una bona convivència entre la discoteca i el càmping.

Fonts de l'Ajuntament de Viladecans van indicar que tenen constància de la denúncia presentada pels responsables del 3 Estrellas. Les mateixes fonts van confirmar que la discoteca té tots els permisos per exercir la seva activitat i van avançar que estan avaluant si l'establiment realment vulnera la normativa en matèria d'excés de so.

Aquesta informació s'ha elaborat gràcies a la trucada d'Alfonso Troyano, director del càmping 3 Estrellas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.