Societat

El sector empresarial gironí pressiona el Govern per fer la Ryder Cup

Es mostra perplex i veu “manca de seriositat i mostra de desgovern” en tal i com s’està gestionant des de la Generalitat un projecte tant important pel territori

El sector turístic i empresarial gironí considera que la candidatura Costa Brava-Barcelona per a la Ryder Cup del 2031 és un projecte molt rellevant que representa una gran oportunitat en l’àmbit econòmic i empresarial per a les comarques gironines i per Catalunya i denuncien que la Generalitat de Catalunya rebutgi el projecte quan el pla del mateix encara s’estava treballant amb el mateix govern. El sector es mostra perplex i veu “manca de seriositat i mostra de desgovern” en tal i com s’està gestionant des de la Generalitat. En cas de no comptar amb el suport de la Generalitat, l’organització podria plantejar Madrid com una alternativa a la candidatura catalana dintre de l’Estat espanyol ja que a Catalunya no hi ha altre espai que pugui acollir la competició esportiva.

“No entenem com un projecte que s’està treballant amb el mateix Govern de la Generalitat i que, a més, és compatible amb el Pla Territorial de Girona s’hagi rebutjat pel mateix executiu. Ens demostra una clara manca de seriositat i descoordinació dintre del govern amb un projecte tan important pel territori. Es tracta d’un dels tornejos més prestigiosos de golf a escala mundial i el tercer esdeveniment esportiu amb més repercussió a tot el món després dels Jocs Olímpics i del campionat del món de futbol”, afirma Miquel Gotanegra, vicepresident de la FOEG i president de la Comissió de Turisme de Foment del Treball.

Promoció del territori

Segons els càlculs dels organitzadors, la Ryder Cup comportarà un impacte econòmic molt important a tot el territori de les comarques gironines, a més de representació una promoció del territori a nivell mundial. Afirmen que generarà més de mil llocs de treball addicionals durant l’any de preparació i 350 llocs permanents; atraurà més de 270.000 visitants i tindrà un impacte econòmic superior als 1.300 milions d’euros.

Camiral Golf & Wellness, de Caldes de Malavella, seria la seu de l’esdeveniment que des de la seva inauguració al 1999 utilitza aigua 100% reciclada per regar els camps de golf i te un projecte de sostenibilitat pioner en els ressorts de golf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins