Societat

L’associació majoritària de jutges rebutja l’acord que ha desconvocat la vaga

Acusa la resta d’associacions d’haver “capitulat”

L’Associació Professional de la Magistratura (APM), majoritària entre jutges, ha fet públic un comunicat en què anuncia que no se suma a l’acord que les altres sis associacions de jutges i fiscals han assolit amb el govern espanyol per desconvocar la vaga indefinida que havia de començar dilluns vinent. L’APM considera que l’acord per incrementar entre 440 i 450 euros bruts el salari mensual “és insuficient, indigne i inacceptable”, i “llastrarà durant molts anys la capacitat econòmica dels jutges i magistrats d’aquest país”. A més, l’APM acusa la resta d’associacions d’haver “capitulat” davant el govern espanyol i reclama un augment del “13 o el 14%” del sou.

“Defensar la independència dels jutges i magistrats d’aquest país suposa també atendre la seva independència econòmica”, sosté l’APM, que representa el 45% dels jutges associats i el 25% del total de la carrera.

Amb aquest comunicat L’APM tanca la porta a l’acord que sis de les set associacions professionals de jutges i fiscals ja han acceptat i que suposa increments d’entre 440 i 450 euros al mes per nòmina la qual cosa implica una despesa per al govern de 46,7 milions d’euros. L’executiu i les organitzacions que han acceptat la proposta s’han citat dimarts que ve, 23 de maig, per signar l’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia