Societat

Es doble el nombre de persones grans maltractades a l’Empordà el darrer any

La Comissió de Suport a Casos Complexos de Maltractaments a les Persones Grans ha atès 26 casos a l’Alt Empordà el darrer any

La Comissió de Suport a Casos Complexos de Maltractaments a les Persones Grans, un dels tres grups de treball en què es divideix la Taula Comarcal contra Maltractaments a les Persones Grans, ha registrat el darrer any 26 víctimes a l’Alt Empordà, 12 més que l’any passat. Les dades es van fer públiques dimecres en la sessió plenària anual que reuneix els representants de la Taula per fer balanç de la feina feta al llarg de l’últim any.

Una de les propostes que va sorgir en el plenari, i que està en vies de fer-se efectiva en breu, és el canvi de denominació de la Taula, en l’aposta dels seus representants per garantir no només la prevenció contra els maltractaments a les persones grans sinó també la defensa dels seus drets i llibertats.

Pel que fa als casos complexos, en el plenari es va informar que el gruix més important dels casos de maltractament es produeix en el domicili, propi o de lloguer, en què resideix la víctima. De les 26 persones que han estat ateses aquest darrer any, 22 conviuen amb la persona maltractadora. Per tipus de maltractament, el psicològic és el més freqüent, seguit de l’econòmic, el físic, el negligent, el sexual, l’abandonament i la vulneració de drets. També destaca la dada que en 13 de les intervencions fetes, no només hi ha una víctima sinó dues, que acostumen a ser matrimoni. Pel que fa a la persona que maltracta, en la majoria de casos són fills o filles de la víctima, seguits de la parella o els néts. 11 de les persones maltractadores detectades tenen diagnòstic de salut mental; en el cas de 7 existeix la sospita però no han estat diagnosticades i, en la gran majoria, hi ha associat el consum de substàncies tòxiques.

Avui, mobilització

Aquest dijous, més de 2.500 persones de la comarca han participat en diferents caminades per commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans. La Taula ha organitzat l’activitat “Caminem pels drets de les persones grans” en 5 municipis: Figueres, Castelló d’Empúries, la Jonquera, Llançà i Peralada, i arreu la resposta ha estat multitudinària, amb la implicació especial dels centres educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona