Societat

Detenen un home acusat de calar foc per motius ideològics a l’Ermita de Sant Sebastià a Bescanó

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació de la Regió Policial de Girona van detenir el dia 14 de juny a Bescanó, un home de 80 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni històric amb un agreujant per cometre el delicte per motius ideològics, segons informen en un comunicat. Els fets van succeir el passat 24 de maig, quan un testimoni va trucar al telèfon d’emergències 112 per informar que hi havia un incendi a l’Ermita de Sant Sebastià de la població de Bescanó. Al lloc dels fets es van desplaçar agents del Cos de Mossos d’Esquadra, Bombers i la Guàrdia Municipal de la població. Una vegada extingit el foc es va iniciar una investigació. Els agents van observar restes de líquid inflamable i dues pedres a l’interior de l’ermita, que semblaven haver estat llençades des de l’exterior amb la intenció de trencar els vidres per facilitar la propagació del foc.

L’incendi va afectar la vegetació propera, diversos objectes de valor històric i l’estructura i pintura del mateix centre de culte del segle XVII, catalogat com a Patrimoni Cultural Català.

Davant la possibilitat que l’incendi fos intencionat, la CGINF es va fer càrrec de la investigació que va culminar el dia 14 de juny amb la detenció del presumpte autor dels fets. L’home podria haver actuat per motius racistes i islamòfobs davant el pensament que l’Ermita s’anava a convertir en una mesquita.

Per aquests motius, l’home va quedar detingut per un delicte contra el patrimoni amb l’agreujant de cometre el delicte per motius ideològics. El detingut després de declarar a comissaria, va quedar en llibertat a l’espera de comparèixer davant de l’autoritat judicial quan sigui requerit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona