Societat

SOCIETAT

En record de Dolors Duch i Dausà

Dolors Duch i Dausà va morir la matinada d’ahir als 65 anys. Era una dona molt coneguda i estimada a Cassà de la Selva. Va treballar molts anys d’auxiliar del doctor Sureda, i també amb el doctor Videgain, i això va fer que el contacte amb la gent del poble es multipliqués. Havia col·laborat amb la Colla Excursionista Cassanenca i també va pertànyer al Foment Deportiu Cassanenc, club en el qual va destacar com a esportista, sobretot en el tennis taula. Va ser campiona gironina i va participar en campionats de Catalunya i Espanya. El seu esperit aventurer la va portar a provar el paracaigudisme.

La seva gran passió, però, era viatjar. Fa sis mesos, quan ja sabia que la seva malaltia era irreversible, va poder anar a Sri Lanka i encara a Lisboa i el Matarranya. A l’Amèrica del Sud va participar en projectes solidaris per la vinculació que tenia amb l’Institut Oftalmològic Girona, on treballava. També va visitar diversos cops l’Àfrica. Als anys setanta, va viatjar a Zimbàbue com a col·laboradora amb el seu oncle missioner Manel Dausà, a la tribu dels Tongas. D’aquella època és la imatge de la fotografia; però, en aquest cas, al Zaire. Recordava, divertida, que la seva cabellera rossa resultava inaudita per a aquell grup d’ habitants. També va ser a Filipines, Tailàndia, Egipte, el Congo, Vietnam, l’Equador i Mèxic i a molts països europeus.

Com a anècdota, el 1974 va ser escollida pubilla del poble, quan estudiava per a delineant. Va treballar durant un temps al despatx d’arquitectes Fina, a Girona.

Dolors Duch era la dona del periodista Joan Carles Codolà i deixa dos fills, Joan Marc i Xantal.

Avui, la família serà a la sala de vetlla del Tanatori de Cassà de la Selva de 5 a 8 de la tarda, i la cerimònia de comiat se celebrarà demà dimecres a les 5 de la tarda a l’església de Sant Martí del mateix poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus