Societat

ciutat del vaticà

Francesc aprova el primer pas per a la beatificació de Llúcia de Fàtima

La religiosa portuguesa va morir el 200t

Era la pastoreta que juntament amb els seus dos cosins va afirmar haver vist la Verge de Fàtima el 1917 i que els va fer dipositaris dels tres famosos secrets

El papa Francesc ha autoritzat aquest dijous el decret que aprova les “virtuts heroiques” de la religiosa portuguesa coneguda com a sor Llúcia, la pastora que juntament amb els seus dos cosins va afirmar haver vist la Verge de Fàtima el 1917 i que els va fer dipositaris dels tres famosos secrets.

El camí cap a la santedat té diverses etapes: la primera és ser declarat venerable servidor de Déu, la segona beat i la tercera sant. Venerable Servent de Déu és el títol que es dona a una persona morta a la qual es reconeix “haver viscut les virtuts de manera heroica”.

Perquè un venerable sigui beatificat és necessari que s’hagi produït un miracle a causa de la seva intercessió, com aquest cas, i perquè sigui canonitzat, fet sant, es precisa un segon miracle obrat “per intercessió” després de ser proclamat beat.

Però, el procés de beatificació podria accelerar-se davant la visita que el papa farà al santuari de Fàtima a principi d’agost amb motiu del seu viatge a Lisboa per participar en la Jornada Mundial de la Joventut.

Sor Llúcia va morir el 13 de febrer de 2005 a 97 anys, quan ja havien mort els seus dos cosins, en el convent Carmel de Santa Teresa de Coimbra (Portugal), on vivia des de 1948.

Llúcia de Jesús de los Santos va néixer el 22 de març de 1907 en una localitat propera a Fàtima, i allà, quan tenia deu anys, va dir haver vist, per primera vegada, a la Verge a la Cova de Iria, mentre era amb els seus cosins Jacinta i Francesc Marto.

Segons la tradició catòlica, les tres criatures van veure sobre una alzina la imatge brillant de Maria, qui els va ordenar que tornessin aquest mateix dia durant sis mesos. La Verga a més els va revelar els tres famosos secrets: el primer sobre la fi de la Primera Guerra Mundial (1914-1918) i el segons sobre la mort prematura de Francesc i Jacinta.

L’últim li va ser revelar per sor Llúcia a Joan Pau II i, segons revelacions del Vaticà, està relacionat amb l’atemptat que va patir el pontífex el 13 de maig de 1981 a la plaça de Sant Pere.

Sor Llúcia va morir el 13 de febrer de 2005 a Coimbra (Portugal). El 2006 les seves restes mortals van ser traslladades a la Basílica de Nostra Senyora del Rosari a Fàtima.

Atesa la gran reputació de santedat que l’envoltava, Benet XVI va prescindir de l’espera de cinc anys abans d’iniciar la causa de beatificació i canonització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot