Societat

El 2d9fm ja és aquí

Els Minyons de Terrassa planten a la seva festa major el primer dos de nou amb folre i manilles vist aquesta temporada

Els Castellers de Vilafranca estrenen a Tarragona el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles

Després de veure com per Sant Joan s’estrenava la gamma extra en forma de quatre de nou amb folre i pilar i pilar de vuit amb folre i manilles a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, aquest cap de setmana han continuat pujant les revolucions en el món casteller, que ha pogut veure com els gamma extra ja passegen. En aquesta ocasió, els Castellers de Vilafranca van plantar el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles a Tarragona dissabte a la tarda i els Minyons de Terrassa, el primer dos de nou amb folre i manilles vist enguany, en aquest cas a la seva festa major.

Diada important, doncs, diumenge al migdia a Terrassa, amb els Minyons, els Castellers de Terrassa i els Moixiganguers d’Igualada. Les mirades estaven centrades en els Minyons, que ja havien anunciat la seva intenció d’estrenar la gamma extra. Abans, però, havien de descarregar per primer cop enguany el quatre de nou amb folre que havien deixat en carregat unes setmanes abans a Manresa. I així va ser.

En segona ronda, carregats d’energia, ho tenien clar: atacaven el dos de nou amb folre i manilles. Acumulaven molt bons assajos i, per tant, la festa major era el moment ideal. La construcció va pujar enmig d’un silenci absolut. La descarregada, treballadeta, però la confiança que hi tenien va fer que els Minyons es posessin el primer dos de nou amb folre i manilles que es veu enguany a la butxaca. Gamma extra, doncs, per als malves. En tercera ronda van acompanyar-la del tres de nou amb folre i hi volien posar la cirera amb el pilar de sis, però va quedar en carregat.

Per la seva banda, els Castellers de Terrassa també van complir la ruta marcada. En primera ronda van completar el seu primer set de set del curs, en segona ronda arribava un nou cinc de set (que havien estrenat la nit anterior en la diada de vigília) i, finalment, el quatre de set amb l’agulla per signar la seva millor actuació de l’any.

Els convidats d’enguany, els Moixiganguers d’Igualada, també van fer la millor actuació, tot i que tenien al cap estrenar el tres de nou amb folre, però finalment no va ser possible per falta de camises.

El que sí que van completar els igualadins va ser la setena torre de vuit amb folre, un nou tres de vuit (amb crits d’“Un pis més!”) i el quatre de vuit. Volien completar el seu primer pilar de sis de la història, però també va caure quan l’enxaneta ja era fora.

Pilar de vuit al Pla de la Seu

Diada destacada també dissabte a la tarda al Pla de la Seu de Tarragona, on els Castellers de Vilafranca van decidir aparcar la torre de nou amb folre i manilles, però sí que van completar el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles del curs, amb estrenes, i es van convertir, doncs, en la segona colla a signar el gamma extra aquesta temporada després de la Colla Vella. Els vilafranquins havien fet, abans del pilar, el quatre de nou amb folre (en el segon intent, després d’un de desmuntat), el quatre de vuit amb l’agulla i el tres de nou.

A Tarragona actuaven també els Xiquets de Tarragona, que van marxar contents pel primer cinc de vuit, acompanyat del tres i quatre de vuit, i els Castellers de Sants, que es van anotar una nova clàssica de vuit. Nou cap de setmana, doncs, de grans estrenes.

LA XIFRA

4
castells de gamma extra
s’han vist fins ara aquesta temporada.
Altres actuacions

DIUMENGE

Centelles

Castellers de la Sagrada Família: 3/6, 4/6, 3/6

Sagals d’Osona:

5/7, 4/7a, 4/7

Xicots de Vilafranca:

4/7, 4/7a, 3/7 (c)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia