Societat

societat

100.000 persones al ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’del 30 aniversari

La Fundació Esclerosi Múltiple preveu recollir amb aquesta iniciativa solidària uns 300.000 euros que destinarà a la investigació

Unes 100.000 persones s’han llençat aquest diumenge a les 500 piscines que s’han sumat a la campanya ’Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, coincidint amb el seu 30 aniversari.

Es tracta d’una malaltia que fa 30 anys “es desconeixia, perquè no tenia cap mena de tractament”, i que ara “comença a veure la llum al final del túnel perquè ara disposem de més de 16 tractaments”, ha celebrat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple. Aquesta iniciativa solidària preveu recollir aquest any uns 300.000 euros que destinarà a l’esclerosi múltiple avançada.

A Barcelona l’acte central celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta hi han participat la presidenta del Parlament, Anna Erra i els consellers Laura Vilagrà, Manuel Balcells i Carles Campuzano.

“Actes com aquest ens omplen d’orgull, perquè la suma de tantes persones ens ha permès recaptar recursos per fer un canvi en aquesta malaltia”, ha valorat Masriera en ser preguntada pels 30 anys d’aquesta iniciativa solidària. Segons la directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, tot i que “hi ha hagut un canvi de coneixement de la malaltia que ha afavorit molt a les persones que la pateixen”, “cal continuar invertint més en recerca”.”Continuarem els anys que calgui fins que acabem amb la malaltia”. En molts casos, els avenços dels darrers anys han permès que els afectats “puguin continuar amb la seva activitat laboral, ser autònoms i tenir una vida amb el màxim de qualitat”, ha celebrat. Tot i això, ha subratllat que des de la fundació continuaran treballant “els anys que calgui fins que acabem amb la malaltia”.

“El Mulla’t és una fórmula que funciona perquè barreja una activitat lúdica amb un component social”, ha considerat. “A més, és una activitat que és plaent per les persones amb esclerosi múltiple perquè el fet d’estar a l’aigua els facilita la mobilitat”, ha afegit.

L’exercici físic és clau

Entre els que aquest diumenge s’han mullat al Club Natació Atlètic Barceloneta hi ha la Josefa Querol Martín, que fa 31 anys que conviu amb l’esclerosi múltiple. Quan va saber que patia aquesta malaltia, es va prometre que mai aniria en cadira de rodes i ho ha aconseguit. A ella l’esclerosi múltiple no la “condiciona gens” i ha volgut explicar a la resta d’afectats que la clau ha estat fer “exercici físic d’intensitat”, recull l’agència ACN. “La millora que he tingut des que ho practico és notable”, ha destacat tot animant a la resta d’afectats a fer com ella.

Molts tractaments, molts assajos i molta esperança

A la Josefa li van diagnosticar esclerosi múltiple l’any 92. Des de llavors, els tractaments “han canviat moltíssim”, ha celebrat. “Tot i que encara hi ha molt camí per recórrer, no té res a veure, fa trenta anys només hi havia tractaments pal·liatius pels brots i ara hi ha molts tractaments, molts assajos i molta esperança”, ha conclòs.

Castells a l’aigua

En els actes centrals de Barcelona, Girona, Reus i Gimenells, les colles Castellers de Barcelona, Experxats de l’Estany, la Jove dels Xiquets de Valls i els castellers de Tortosa han aixecat castells dins la piscina per simbolitzar l’esforç que fan cada dia les 9.000 persones que viuen amb esclerosi múltiple a Catalunya, per afrontar el seu dia a dia.

Enguany la fundació espera recaptar al voltant dels 300.000 euros en una campanya que s’allargarà durant tot l’estiu i que compta amb diferents iniciatives. En el ’Mulla’t’ d’aquest diumenge hi han participat més de 100.000 persones d’arreu de Catalunya, segons les xifres de l’organització.

A l’acte central de Barcelona també hi ha participat el secretari general de Junts, Jordi Turull; la cuinera Ada Parellada, la meteoròloga Mònica Usart, les actrius Lloll Bertran i Anna Senan, i l’actor Octavi Pujades, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva