Societat

Com costa, la torre!

Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa carreguen la torre de nou amb folre i manilles a les Santes de Mataró

Els Capgrossos la deixen en intent desmuntat però completen el tres i el quatre

Aquest dissabte a la tarda Mataró va viure la diada castellera de les Santes, que tradicionalment es feia diumenge al matí però que es va canviar per no coincidir amb les eleccions generals de l’endemà. Les tres colles participants, Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró i Minyons de Terrassa, anaven a màxims. Però va ser una diada un xic agredolça, almenys per als malves i verds.

Els Castellers de Vilafranca van tenir un petit entrebanc la setmana passada a la diada de les Cultures d’Altafulla amb la torre de nou amb folre i manilles, que van deixar en intent desmuntat després que la canalla tirés avall quan ja era gairebé tota a dalt. La torre era el seu principal objectiu dissabte passat i, per tant, havia de ser-ho també aquest dissabte a la diada de les Santes. En primera ronda, però, els vilafranquins van apostar pel tres de nou amb folre com a castell de sortida, el vuitè de l’any, que, de nou, va tornar a ser de postal, tal com ja ens tenen habituats els vilafranquins aquesta temporada. I és que el tres de nou mira claríssimament cap a un pis més en les properes setmanes.

En segona ronda arribava el moment més important per a les tres colles. En el cas dels Verds, la torre de nou amb folre i manilles era el seu principal objectiu, però va quedar a mitges. La torre va pujar bé fins a la carregada però a la sortida de les més menudes es va ajuntar una desfiguració de la part alta del castell amb els nervis de la canalla que, en baixar, ho van fer de manera precipitada. En tercera ronda els verds van tancar la ronda de castells amb un treballat quatre de nou amb folre i per acabar, tot i que semblava que volien tirar el pilar de vuit amb folre i manilles, finalment, en l’últim segon, van canviar d’opinió i es van anotar un nou pilar de set amb folre.

Els Minyons de Terrassa actuaven a Mataró abans de les vacances d’estiu i volien repetir l’actuació de la seva festa major o sigui, tres i quatre de nou amb folre i dos de nou amb folre i manilles. El seu primer castell a Mataró va ser, en el seu cas, un bon quatre de nou amb folre, el segon de l’any, que també mira clarament a un possible quatre de deu amb folre i manilles de cara a final de temporada. En segona ronda els Minyons també van apostar per la torre de nou amb folre i manilles, que ja havien descarregat aquesta temporada, però tampoc va poder ser perquè, en sortir la canalla, la torre es va enfonsar. En tercera ronda, els de Terrassa van decidir completar el tres de nou amb folre i finalment, van completar el pilar de sis.

Els Capgrossos de Mataró, a casa, van ser els primers a actuar i van apostar primer pel tres de nou amb folre, que van descarregar gairebé sense ni despentinar-se. Un tres clavat que arribava per segona ocasió aquesta temporada. I en segona ronda, de nou, moment clau. Els de blau buscaven estrenar el quatre de nou amb folre després de quatre anys sense descarregar-lo –l’últim va ser per Tots Sants del 2019– i tot i que el castell no va pujar amb les mides perfectes i presentava els nervis habituals d’un objectiu màxim, els mataronins hi van posar totes les ganes i es van posar el quatre a la butxaca amb crits d’eufòria a la plaça Santa Anna per la seva festa major. En tercera ronda els Capgrossos de Mataró van decidir encara fer un pas més i apostar per la torre de nou amb folre i manilles, que no completaven des de Tots Sants del 2018 i, per tant, hi havia nervis. Després de dos peus desmuntats, la torre va pujar amunt però va patir des de ben principi amb un mal encaix entre manilles i quarts i, per tant, la decisió va ser desmuntar-la amb els setens col·locats però quan l’enxaneta no havia començat a pujar. En tercera ronda, els Capgrossos van abaixar un pis la torre i van completar la de vuit amb folre i, per acabar, van estrenar el pilar de sis amb gran eufòria.

Unes Santes glorioses, com sempre, però amb llums i ombres i que van mostrar com n’és, de difícil, la torre de nou amb folre i manilles!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia