Societat

Lloret demana que s’allargui la presència de l’ARRO i la Brimo fins al tancament dels locals d’oci

L’Ajuntament de Lloret de Mar demana més controls de salut pública i que s’allargui la presència de l’ARRO i la Brimo dels Mossos fins que tanquin els establiments d’oci nocturn, segons ha informat l’ACN. La petició es va fer en el marc de la junta de seguretat local que es va celebrar dimarts. A la trobada, la policia local del municipi va presentar les dades del primer semestre de l’any, que han registrat un increment del 40% de les denúncies per consum de droga, molèsties, sorolls i llançar deixalles al carrer.

En concret, la unitat especialitzada en policia administrativa del cos, entre gener i juny ha interposat 1.807 denúncies davant de les 1.282 del mateix període de l’any passat. D’aquestes, 580 van ser per infraccions de la llei de seguretat ciutadana i d’aquestes 355 per consum de drogues; 170 per molèsties, 209 per infringir la llei de residus i 84 de infraccions de l’ordenança d’animals, entre d’altres. A més, en aquests mesos s’han fet 8.672 serveis, unes xifres similars al 2022 en les que es van realitzar 8.581 serveis. Pel que fa a la distribució per àmbits, un 32,5% són de policia de seguretat (3.085 serveis); un 15,3% de policia administrativa (1.449); un 18% de policia de trànsit (1.755) i un 17,5% de policia assistencial (1.661) com a àmbits més destacats.

En relació a la distribució de serveis per zones, aquest primer semestre un 86% correspon a zona urbana, principalment al nucli antic, i un 13% a urbanitzacions. Des del cos també destaquen la tasca realitzada des de l’àmbit preventiu amb un total de 254 dispositiu planificats (de gener a juny).

Seguidament, un altre servei que es va destacar és la tasca emprada des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) i que ha permès evitar que situacions com conflictes comunitaris repercuteixin en els serveis ordinaris. Les dades mostren que un 33% dels conflictes s’han resolt gràcies a la mediació realitzada per aquest servei de la policia local.

D’altra banda, en relació a la valoració de dades delinqüencials corresponents als últims dotze mesos, han detectat un increment de furts coincidint en el període d’estiu, tot i que la resta de l’any, la incidència ha estat molt similar a les dades dels anys anteriors. També van fer referència el pla d’estiu i el reforç policial de patrullatge ordinari i extraordinari que s’hi destina.

A banda, s’han valorat molt positivament els controls conjunts entre els cossos policials que s’estan duent a terme destinats a combatre la prostitució a la via pública, la venda d’alcohol a menors, els delictes sexuals i la presència d’armes blanques i el cultiu i venda de marihuana. Des del consistori, però, demanen més efectius i patrullatge i més inspeccions en establiments en relació als drets de la propietat intel·lectual.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, explica que “per aquests reptes que té Lloret de Mar com a municipi i destinació turística de primer nivell és prioritari continuar treballant en la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i establir estratègies conjuntes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse a Rodalies

barcelona

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona