Societat

Mesures per reduir el consum d’aigua a Tossa de Mar

A causa de l’actual situació de sequera, l’Ajuntament de Tossa de Mar ha dut a terme un conjunt d’accions destinades a reduir el consum d’aigua municipal.

Les mesures adoptades anteriorment van permetre, fins al mes de juny, aconseguir un estalvi d’aigua potable de 1.102 m3 respecte al mateix període de 2022, d’acord amb la informació que es disposa dels comptadors de les dutxes de les platges del nucli i dels principals punts de reg del municipi. Aquesta reducció ha contribuït a mantenir els consum municipals dins dels límits establerts per l’Agència Catalana de l’Aigua.

En concret, s’han dut a terme les següents mesures: S’ha continuat amb l’aposta per substituir els urinaris dels banys públics, per urinaris sense aigua. També s’ha eliminat la neteja de carrers amb mànegues que empren aigua potable, realitzant en aquelles zones que ho permeten. D’altra banda, s’ha anul·lat el reg amb aigua potable de les zones verdes, realitzant en les zones que ho permeten, regs d’aigua regenerada mitjançant cisterna. Finalment, no s’han implantat les dutxes a les platges.

Així doncs, L’Ajuntament és conscient de les dificultats i contratemps que algunes d’aquestes restriccions han provocat. Per això, volen “agrair a la ciutadania i l’empresariat local la comprensió davant aquesta situació” i, al mateix temps, “celebrar” els esforços duts a terme per a reduir al màxim els consums d’aigua potable, comesa imprescindible per afrontar la greu situació de sequera que està patint Tossa de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA