Societat

canadà

El Canadà emet un avís de viatge per les lleis anti-LGTBQ dels EUA

El govern canadenc aconsella abans d’anar-hi verificar les normatives de cada estat davant la discriminació i el possible assetjament que poden patir

El govern canadenc ha emès un avís de viatge a les persones del col·lectiu LGTBQ que tenen intenció de visitar els Estats Units, alertant de la discriminació i possible assetjament que poden patir a conseqüència de les lleis aprovades en diversos estats.

Les autoritats canadenques han adoptat l’excepcional mesura d’alertar els seus ciutadans sobre els riscos d’anar als EUA al web del Ministeri d’Afers Estrangers que ofereix informació als qui viatgen a l’estranger i en la qual es desaconsella visitar zones perilloses o conflictives.

En la pàgina web, es recomana als ciutadans que tinguin intenció de viatjar als Estats Units que “verifiquin les lleis estatals i locals pertinents” abans d’anar-hi, advertint que alguns estats han promulgat lleis i polítiques que poden afectar els seus drets.

L’avís, a més, redirigeix els visitants a una pàgina que proporciona informació àmplia sobre com els membres del col·lectiu LGTBQ podrien ser atacats mentre viatgen a països estrangers, sense que citi cap llei o política estatal específica. La viceprimera ministra del Canadà, Chrystia Freeland, va justificar dimarts la decisió de l’executiu d’avisar a la comunitat LGTBQ sobre els riscos associats amb les visites als Estats Units.

“Qualsevol govern canadenc, especialment el nostre, necessita posar com a prioritat els interessos i la seguretat de cada canadenc i de cada grup de canadencs. Això és el que estem fent. És el que sempre farem”, va dir en declaracions recollides per l’agència Efe.

L’advertència canadenca arriba en un moment en el qual diversos estats dels Estats Units estan estudiant centenars de projectes de llei considerats anti-LGTBQ.

El maig passat, la més gran organització de drets de la comunitat LGTBQ als Estats Units, Human Rights Campaign (HRC), va aconsellar no viatjar a Florida per l’aprovació en aquest estat de lleis contra els homosexuals, migrants i altres minories. Una de les polítiques aprovades en aquest estat, la polèmica “No diguis gai”, prohibeix per exemple als mestres parlar als alumnes més petits sobre orientació sexual o identitat de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona