Societat

INFRAESTRUCTURES

Llançà recupera la Casa del Mar, cedida per l’Estat per un mínim de 30 anys

La Casa del Mar de Llançà ha tornat a mans municipal, després que a principi de mes l’alcaldessa de la població, Núria Escarpanter, i el subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon, duguessin a terme l’acte d’adscripció de l’immoble, que permetrà a l’Ajuntament fer-ne ús almenys durant 30 anys.

El propietari de l’edifici, l’Institut Social de la Marina, ha concedit sense cap cost la cessió entre administracions, una circumstància que facilitarà que l’Ajuntament passi a gestionar-ne els usos. Amb aquest acte es va tancar un llarg procés per a la recuperació de l’ús local de l’edifici que va iniciar la Confraria de Pescadors fa vora de deu anys.

L’immoble es destinarà a usos municipals de caràcter generalista i, entre aquestes utilitats, hi haurà la realització d’activitats d’inclusió social, així com actes i esdeveniments cívics, culturals o educatius.

Caldrà una reforma

S’haurà de fer una inversió “elevada” per convertir la Casa del Mar en un equipament municipal que sigui complet i que admeti diversos usos. L’alcaldessa de Llançà va explicar al seu moment que el seu desig és que ja s’utilitzés l’estiu vinent i que l’Ajuntament treballarà amb la Confraria de Pescadors del port de Llançà per arrodonir el projecte d’usos socials. Es vol transformar la planta baixa en una nova oficina de turisme que substituiria la que hi ha ara a la zona del port, i també s’hi obriran banys públics i s’habilitarà una sala polivalent.

La voluntat és que al primer pis s’hi habiliti un casal per a la gent gran, i també s’ha pensat que un dels usos que hauria de tenir el nou equipament seria per als joves. Finalment, també s’ha pensat a fer-hi un museu dedicat al món de la pesca i també habilitar-hi una sala d’exposicions.

La Casa del Mar havia estat propietat de la Confraria de Pescadors llançanenca. El 1974, però, l’edificació es va donar a l’Institut Social de la Marina, entitat que forma part de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

El 1998 les competències d’aquest organisme, i per tant també de l’edifici, van passar a mans de la Generalitat. I ara, mig segle més tard, com dèiem, torna a ser de Llançà, una notícia que el consistori valora molt positivament. “Suposa retornar al poble allò que és seu”, manifestava l’alcaldessa fa uns dies.

L’Ajuntament vol fer una jornada de portes obertes perquè es pugui visitar aquest espai, que ja havia estat en mans del poble de Llançà fa prop de cinquanta anys.

LA DATA

1974
Donació.
Aquest any l’edificació es va donar a l’Institut Social de la Marina.

LA FRASE

Aquesta cessió suposa retornar al poble allò que és seu
Núria Escarpanter
ALCALDESSA DE LLANÇÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins