Societat

TECNOLOGIA

La CE obliga sis grans tecnològiques a complir la llei antimonopoli

Brussel·les considera que totes tenen prou poder per distorsionar el mercat

La Comissió Europea (CE) ha obligat aquest dimecres Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta i Microsoft a complir amb la llei de mercats digitals, la nova normativa antimonopoli amb què la UE vol controlar el poder de mercat de les grans tecnològiques, segons informa Efe.

Totes compleixen amb els requisits de tenir una facturació a Europa d’almenys 7.500 milions d’euros en els darrers tres anys o un valor de mercat de 75.000 milions a l’últim exercici, o almenys 45 milions d’usuaris actius i més de 10.000 usuaris empresarials a l’any i operar a tres països de la UE i, per tant, Brussel·les considera que tenen prou poder per distorsionar el mercat, per la qual cosa en els propers sis mesos 22 dels serveis que ofereixen les companyies, així com els sistemes operatius, botigues d’aplicacions mòbils i i eines de publicitat hauran de complir els criteris establerts per la UE per intentar garantir la lliure competència en l’economia digital.

Des d’aquest dimecres les sis companyies hauran d’avisar prèviament la CE quan vulguin adquirir una altra companyia i hauran de designar un interlocutor amb l’executiu comunitari per bregar amb els possibles incompliments o investigacions posteriors.

La llei de mercats digitals canvia la lògica que ha imperat fins ara a la UE respecte les normes antimonopoli, ja que les empreses hauran de complir els requisits per endavant, sense haver d’esperar que Brussel·les iniciï una investigació que sol durar anys per determinar si respecten la lliure competència en un mercat digital de ràpida evolució.

La norma els prohibeix combinar les dades personals que les empreses adquireixen a través de múltiples serveis, tampoc podran obligar els usuaris a mantenir instal·lades als seus dispositius les aplicacions mòbils de la pròpia companyia i els clients podran adquirir aplicacions a través de botigues de la competència, tampoc podran afavorir els seus propis productes als motors de cerca i els serveis de missatgeria de les grans plataformes hauran de ser compatibles amb els de les empreses més petites. També tindran prohibit utilitzar les dades que obtenen dels seus clients empresarials per competir-hi. A més, les entitats financeres podran oferir serveis alternatius als que ofereixen actualment en forma de monopoli algunes d’aquestes companyies.

Si incompleixen els criteris, Brussel·les els podrà imposar multes de fins al 20% de la facturació mundial i, en darrer terme, forçar una reestructuració de l’empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona