Societat

El català s’incorpora a la plataforma d’idiomes del programa Erasmus

Nadal diu que la decisió de la Comissió Europea “posa fi a un greuge històric injustificable” i permet “reconèixer el català com a llengua de mobilitat internacional”

La llengua catalana formarà part de la plataforma d’aprendre idiomes en línia OLS (Online Linguistic Support) del programa de mobilitat Erasmus+, segons ha informat la Comissió Europea. La plataforma està pensada per posar a l’abast dels estudiants els recursos lingüístics necessaris perquè puguin iniciar l’aprenentatge de la llengua del país que els acollirà abans d’arribar-hi. “Posa fi a un greuge històric injustificable”, ha declarat avui el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, que ha celebrat la decisió de la Comissió Europea perquè “permet reconèixer el català com a llengua de mobilitat internacional i l’equipara a les altres 29 llengües que figuren a la plataforma”.

Aquesta plataforma incloïa fins ara les llengües oficials de les institucions europees i d’altres llengües incloses en programes universitaris, però en deixava fora el català, junt amb el basc i el gallec. “La marginació del català en aquesta suposava un greuge per als estudiants que feien l’Erasmus en universitats catalanes que, a diferència dels que triaven altres destinacions, no podien aprendre la llengua de la universitat d’acollida a través de l’OLS”, han assegurat des del departament d’Universitats.

La incorporació del català a la plataforma era un dels compromisos fixats en el Pla d’enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya del departament de Recerca i Universitats. Tot i que la plena integració del català a l’OLS amb els mateixos continguts i recursos que la resta de les llengües que en formen part no es produirà fins al 2027, quan està prevista la nova licitació per a la plataforma, Universitats ha anunciat que ha habilitat una pàgina web amb la mateixa estructura i tipus de contingut que ofereix la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La plataforma de la platja del Miracle s’enderrocarà el primer semestre del 2025

Tarragona

Unes 600 persones celebren la Diada de la Gent Gran

girona

Dotze milions per “rellançar” l’emblemàtic Eix Macià de Sabadell

Sabadell
sanitat

El Govern aprova crear un registre d’objectors de consciència per practicar avortaments

barcelona

Col·lapse diari de camions que omplen el dipòsit en una benzinera

saus, camallera i llampaies
societat

Concurs a Barcelona per transformar 17 parets mitgeres als deu districtes

barcelona
societat

Trens dignes exigeix informació sobre les obres de canvi d’ample de via

Tortosa

Renoven l’enllumenat del carrer Tapis amb 21 nous punts de llum LED

FIGUERES

Nou taller teatral i cursos per a usuaris de serveis de salut mental

salt