Societat

VIDA SOCIAL

Serinyà dona un nou impuls a l’Aplec de Ses Vinyes

Es recupera la festa aquest diumenge 24 de setembre i l’objectiu és donar valor a la pagesia

Hi haurà una mostra de tallers de trenar blat a càrrec de l’artista Ona Trepat i balls tradicionals

Serinyà torna a recuperar l’Aplec de Sant Miquel Ses Vinyes aquest diumenge 24 de setembre. La recuperació d’aquesta festa te com a objectiu donar valor a la pagesia i transmetre-ho als més joves. En aquest sentit s’han programat tallers de trenar el blat. L’artista Ona Trepat ensenyarà l’art de fer trenes de blat. A banda d’aquestes noves activitats amb les quals es vol donar un nou aire a l’aplec, hi haurà també la pujada, a les 10h, a l’ermita de Sant Miquel Ses Vinyes, emplaçada en plena serra de la Boscarra al veïnat de Casals. La idea és que els participants al taller d’Ona Trepat decorin el voltant de l’ermita de Sant Miquel amb les trenes de blat. La regidora de Cultura i Educació, Maria Àngels Ruiz ha detallat que s’ha volgut recuperar les ofrenes que la pagesia feia a l’entorn de l’ermita per agrair la collita.

Sobre la transmissió de valors que vol ser la celebració, i en aquest context, a l’Escola Bora Gran de Serinyà s’ha impartit un taller vinculat a la intervenció artística que hi haurà diumenge, i en el que tot l’alumnat de primària del centre han après a fer aquestes trenes que, també, penjaran a l’ermita durant la festa.

Els actes populars entorn a l’Aplec de Sant Miquel Ses Vinyes es completaran amb tallers de balls tradicionals i tallers de malabars. Ambdues propostes són obertes a tothom i començaran a partirde les 10 h. A continuació, a les 11:30 h tindrà lloc la tradicional missa de l’aplec i a les 13:30 h es farà el dinar popular. A la tarda tancaran els actes una actuació de balls populars i sardanes amb la cobla Principal de Banyoles.

Més enllà dels actes organitzats des de l’Ajuntament, enguany l’Aplec també coincideix amb dues propostes més. D’una banda amb el Fem Drecera, el circuit de caminades populars que organitza el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i que amb la de Serinyà es tancaran les caminades curtes i es farà l’entrega dels Premis Formiga a les persones que hagin completat 5 o més caminades. Per altra banda, a les 12 h tindrà lloc el concert de Vic Moliner, emmarcat en el Festival Recòndit i en la que el cantautor presentarà el seu treball en solitari Foc i endreces. L’alcalde de Serinyà, Sergi Planagumà va destacar que s’ha volgut “nodrir l’Aplec d’activitats en paral·lel, com són el concert del Recòndit i la caminada curta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins