Societat

societat

Tret de sortida al pòdcast més gran de la història del català

Una cabina de gravació itinerant recorrerà Catalunya per recollir veus, accents i testimonis de tot el territori

Comença avui l’aventura de crear el pòdcast “més gran que s’ha fet mai en català”. L’activitat, impulsada pel govern i emmarcada dins la campanya de la Queta Provem-ho en català, consisteix en una cabina de ràdio itinerant que voltarà per tot Catalunya per recollir “veus i testimonis” de tot el territori. Segons han explicat avui durant la presentació del projecte la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, l’objectiu final és que “la gent utilitzi el català en tots els àmbits” i “entre tots demostrem que el català és divers, té molts accents i és útil per a tothom”.

Com informa l’ACN, un cop dins de la cabina itinerant, els participants podran escollir quatre opcions segons el seu nivell de català i les seves preferències. Podran, per exemple, participar en una entrevista radiofònica on la Queta els hi farà preguntes relacionades amb la seva relació amb el català, o practicar la llengua en una conversa on la Queta ha d’anar a comprar ingredients per fer una paella. També es podrà cantar, a mode de karaoke, la cançó Començar, que els grups The Tyets, Marala i Kelly Isaiah han interpretat per a la campanya. Després de l’enregistrament, cada participant rebrà la seva gravació al mòbil i un cop la cabina hagi acabat el seu recorregut, es crearà un pòdcast amb una selecció de totes les veus participants. La cabina s’estrena a Barcelona amb les festes de la Mercè però també farà parada a Sabadell, Terrassa, Manresa, Igualada, Tàrrega, Reus, Tarragona, Tortosa, Lleida, Tremps, Girona, Figueres, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Vilagrà ha recordat que “aquesta ha estat una setmana històrica per al català perquè després d’anys de dir-nos que no es podia parlar català al Congrés, ara ho hem aconseguit”. També s’ha fet un pas més cap a l’oficialitat de la llengua a Europa. En la mateixa línia, Garriga ha defensat que el català “està assolint fites importants”, però ha insistit en la necessitat de treballar la llengua “en tots els àmbits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA